Десните - пет булки, размножителен период - 24novini.bg

Десните - пет булки, размножителен период

Формациите в дясно далеч не са готови да се обединят, движени от влечението си към ГЕРБ Формациите в дясно далеч не са готови да се обединят, движени от влечението си към ГЕРБ
25.04.2018 | 11:47
(1 глас)

Всички вдясно от ГЕРБ са в размножителен период. При зайците има термин - "сватбуване". Започва напролет.

 

За десния избирател обаче да гледа размножаването и сватбуването на уставно десни и на преструващи се на десни формации е мъка. Не заради сватбуването - всички приемаме, че в политиката бракът и консумацията са част от правилата.

 

Мъка е заради младоженеца ГЕРБ. Лошо потекло. Лоши обноски. И лошо бие.

Мъка е и заради кръстника - Иван Костов. Понеже помага на младоженеца.

Че десните формации се държат като булки нима някой ще оспори.

Булки, които се мятат на врата на ГЕРБ далеч след като вече са яли боя в първите си бракове с този балкански бабаит, но и далеч преди втората им "първа брачна нощ". Булки, копнеещи размножителният им период да ги ощастливи с брак и редовна консумация. Булки с бели рокли -  в Римската империя в бяло се обличали кандидатите, за да благодарят на избирателите си.

Младоженецът ГЕРБ какво да прави - искат го, мятат му се на врата, ухажват го, свалят го (електорално не - електорално го вдигат), желаят пак "докато смъртта ни раздели". И помага на тази върволица от булки, тичащи през ливадата на дясното към заветните покои.

Гостите гледат този пир на политическите либидо и фантазии и онемяват. Едните се канят никога вече да не харесват тези булки, другите - никога вече да не гласуват, третите - да подкрепят младоженеца ГЕРБ, защото май е умно да имаш много булки, четвъртите просто страдат.

Т.е. радостни в този размножителен период са само алфа-мъжкарят ГЕРБ и мераклийките булки.

Целият този сватбен екстаз всъщност е на гърба на хората, които търсят алтернатива на ГЕРБ.

И ро(к)лите на булките им - дантели, пайети, блясък - показва три неща:

1. Десните се размножават, състезавайки се кой ще спечели годежа с ГЕРБ.
2. Десните искат да бъдат в брак и консумирани от ГЕРБ. Отново.
3. Десните не са готови да се сватбуват помежду си.

С други думи, третия рай(х) на ГЕРБ се очертава с многоженство и богата консумация. Разбирай блажен. Понеже булките ще се погрижат за него.

Иронията е заслужен резултата от действията на всички партийни централи в дясно.

ГЕРБ нямат вина за това. Те стимулират този процес, защото отстояват интересите си. Кой може да ги вини за това, че разчистват терена от конкурентките като ги складират в покоите си? Нали в политиката консумацията (с или без брак) е част от правилата.

Преди месец горе-долу д-р Петър Москов и Божидар Лукарски отидоха при вицепремиера Валери Симеонов в Министерския съвет, за да му предлагат изменения на Закона за ДАНС. Измененията не станаха факт, разбира се, а действието си те използваха като инструмент за публично внушение на намерението им да се обединяват с фракцията на Валери Симеонов от управляващата коалиция с ГЕРБ - партия НФСБ. Ако някой твърди, че ГЕРБ не е реалният консуматор на ползите от този ход, нека почака още 3-4 месеца: сватбените ритуали ще покажат, че ползите са само техни. А първият мина - разпадът на РБ.

После в СДС се сбиха и се разцепиха, на 2 май боят продължава, както се пошегува Светльо Витков, а този бой ще доведе до следващата изгода за ГЕРБ - тая булка СДС вече се изконсумира и не е опасна, особено ако допусне юридически да се самообжалва. Такава булка няма да е желана и от НФСБ, понеже не може да подпише брачното свидетелство, така че... булката в канала. Сама си е виновна - не й е за първи път да ходи с бабаити, и преди е била с тях. Печели ГЕРБ.

После другата част - д-р Петър Москов - обяви, че прави консервативно крило. И той. Като Лукарски. Тук вече имаме втора булка. И откъде ще вземе сподвижници той - от дясното, не от ГЕРБ, нали? Т.е. и тази булка работи в полза на младоженеца ГЕРБ. И тази булка е била с бабаитите и знае как бият. Т.е. пак ГЕРБ спечели.

Следва третата булка - Реформаторският блок. Те се разпаднаха контролирано или полуконтролирано, именно под центробежната сила на самопредлагането на ГЕРБ и защото едната част искаха, а другата - не ГЕРБ да им бъде пак брачен партньор. Тези, които искаха отново с ГЕРБ, бяха СДС и Москов - те заявиха, че няма как да поемат опозиционен курс спрямо правителството на Борисов. Другите пък (ДБГ, БНД, Глас народен) казаха, че след като нямат подкрепата на колегите си за опозиционен курс срещу Борисов, какво да правят в Реформаторския блок. Тук иронията ни не може да не отбележи факта, че въпреки че "смъртта ги раздели", дори и след смъртта си СДС още искат с ГЕРБ.

От РБ излязоха "Глас народен" на Светльо Витков и "България на гражданите" на Димитър Делчев и се заканиха да са опозиция на ГЕРБ, като Витков нарече дясното "качамак", а Делчев - "недостатъчна опозиционност". Колко ще са опозиция ще видим - съветниците на Витков в Столичния общински съвет са на показ. Съветниците на Делчев в цялата държава - също. По отношение на "Демократична България" около Радан Кънев и двете формирования казаха "не, никога вече в тактически коалиции". Понеже знаят, че докато има мерак по ГЕРБ, ще има и тактически коалиции. И ядоха голям бой на изборите заради този мерак. Третата булка т.е. изглежда е размислила. Ще видим.

Тича през ливадата и четвъртата булка - формированието около Радан Кънев "Демократична България". Той във Фейсбук междувременно започна да нарича РБ "нашият РБ", подчерта за новата си формация, че това е шестото обединение, в което влиза, и получи пост да отговаря в него за европейските фондове. От пресцентъра на формацията му го обявиха пред медиите като "бивш председател на ДСБ, писател". Ей така, както го виждате написано, така беше и изпратено до медиите.

Тази четвърта булка днес направи като първата (СДС) и втората (Москов) - предложи на Цвета Караянчева и парламентарните групи (ГЕРБ - уж опонента, Обединените патриоти - в политически брак с ГЕРБ, ДПС на Делян Пеевски, когота уж не харесват и БСП на Корнелия Нинова - идеологическият враг) законопроект за забрана на рекламите на хазарт.

Т.е. четвъртата булка гальовно извика към ГЕРБ през ливадата. И лукаво намигна. Защото от ДСБ знаят, че без гласовете на ГЕРБ в пленарната зала предложенията им нито могат да бъдат внесени в дневния ред, нито да се превърнат в законови изисквания. Т.е. те явно не целят да променят закона. И явно, че зад благодивния аргумент за спиране на рекламите на хазартните игри има други интереси. Ако тези интереси  са публични и добросъвестни, защо ДСБ не ги посочва в позицията си?

През ливадата с озъртане ситни и една пета много чевръста булка - проектът на бившия депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който е известен с услугите си в полза на ГЕРБ. Той организира форуми с помощта на Десния институт на ГЕРБ, чиито бивш ръководител е сегашният министър на околната среда Нено Димов. Това образувание - проектът му -  цели да раздробява още повече дясното пространство и така да помага на ГЕРБ да го овладее отвътре. Тази булка е тиха. И засега е първа по ливадата към покоите с балдахините. Кани другите булки, ухажва ги, праща им Вайбъри и СМС-и.

Очевидно става, че тактиките на сближаване с ГЕРБ ще се опакова от хората около Радан Кънев, Божидар Лукарски и Петър Москов като "предложения за законови промени" и други привидно полезни начинания.

Те обаче са знак, че дясното е в пълна загуба на достойнството си, на колене от мерак към ГЕРБ и далеч не готово да се обедини.

Знак не толкова лош, в крайна сметка. Има шанс за катарзис, просветление, осъзнаване, казват оптимистите.

Ако сватбуването води до изтрезняване на булките, е, нека посватбуват.
Ако го приемем снихзодително за моминско парти, е, нека се повеселят.

Но кръстникът (Иван Костов) влезе в едно радио в събота и каза, че едната булка ("Демократична България" на Радан Кънев) има политически разминавания между партньорите вътре в себе си. Това, казано от кръстника, си е позор за булката. Първо, заради опита му - той все пак оглавява нещо, наречено ЦАР - Център за анализи на риска, и царствено го може това с опозоряването. И второ, защото той е направил тази булка жена. Ха отречете историческите факти за Десницата! След неговото изказване пак ГЕРБ спечели. Защото те печелят и като има много булки, но и като се обяви някоя за порочна. Особено ако кръстникът обяви този позор по радио.

Опитът на демократичните ни тегоби сочи следното предчувствие: не е моминско парти този процес, не се очертава изтрезняване на булките, няма да се откажат от ро(к)лите, кръстинкът няма да спре да бабува като ЦАР, нито ГЕРБ ще спре да окуражава либидото на всички, докато всичките пет булки не ги приюти под балдахина - живи или в полусъзнание от мерак.

Очертава се брак по сметка. Но сметката, пиянството и консумацията ще платят гостите.

Къде намираме надежда ли? В ритуала: като гости имаме право да кажем по време на сватбената церемония, че знаем причини този брак да не се състои. И да ги извикаме. С оглед ставащото в БПЦ и мерака на г-жа Гинка Върбакова да отлива свещите в свещоливницата на Митрополията не е разумно да чакаме свещеник да ни попита - направо да извикаме, че сме против този брак е по-сигурно.

Така позорът няма да е и наш. И ще спрем да сме гости по тези зелени ливади на полудели от мерак булки.

Ако не го направим, следва последната част от ритуала: вика се "Горчиво!"

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...