Как Иванчева броила парите с... нос и други съдебни бисери - 24novini.bg

Как Иванчева броила парите с... нос и други съдебни бисери

Десислава Иванчева каза, че парите са подхвърлени и това е акция, за да не се кандидатира за кмет отново Десислава Иванчева каза, че парите са подхвърлени и това е акция, за да не се кандидатира за кмет отново Булфото
23.04.2018 | 11:16
(1 глас)

Освен назад по дясната длан обвинената и задържана за подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева имала светещо вещество и по носа.

 

И тъй като нямало отпечатъци по банкнотите, единственият извод е да ги е броила с нос. Това показва светещото вещество, за което спецпоркуратурата обяви преди два дни, че било навсякъде и обвиняемите "светели като коледна елха".

 

Другата задържана - Биляна Петрова, имала индикиращото вещество по горната страна на пръстите на лявата и дясната ръка, а също около устата и по деколтето на дрехата.

Акцията срещу кметицата на „Младост” е заговор с цел нейният заместник Румен Русев да застане начело на района. Това заяви в съдебна зала Десислава Иванчева, затворена в отделението за опасани престъпници на спецсъда, зад стъклена преграда.

Двете заявиха, че не им е разрешено да изразят меннието си пред медии, отрекоха обвиненията и казаха, че това е акция срещу тах, за да не се явят на изборите за кмет отново.

"От изявите на прокуратурата стана ясно, че има по жабката малко светещо вещество. Аз искам да попитам: когато се броят парите, как се броят - удряш си главата в жабката ли?", попита днес Марин Марковски - адвокат на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, по време на пледоарията си в опит да я изведе от ареста. Марковски приведе в нейна полза и изявленията на строителния предприемач Александър Ваклин - че се е срещал със самата кметица само веднъж и "тя се държала отвратително".

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“. На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе с Дюлгеров. Прокуратурата твърди, че в градинката на Кристал е станала размяната на подкупа. А Дюлгеров е взел комисиона 14 000 евро, после е арестуван пред Народния театър.

„Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите са вероятно подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен. Плюс това, когато тършуват те в двете дамски чанти, без опис, без нищо и кашона с пари. Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя, цитирана от Фокус.

В същото време от прокуратурата обявиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е Иванчева.

Позицията е в противовес със съобщението на правосъдния министър Цецка Цачева от сутринта, че ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу кмета на "Младост". "Доколкото знам ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева", каза пред медиите Цачева.

Заради Дюлгеров на заседанието не бяха допуснати камери, защото не желае да бъде сниман. Иванчева обяви и име на инвеститор, който според нея я е натопил.

Припомняме, че Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха задържани при зрелищна акция във вторник. В тях беше намерен рекорден подкуп от 70 000 евро, дадени от изнудван инвеститор.

Следенето на Иванчева започнало миналата година, а конкретният сигнал бил подаден преди два месеца. След това рекетираният заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...