Борисов не смее да се върне в София - инспектира газовата връзка - 24novini.bg

Борисов не смее да се върне в София - инспектира газовата връзка

Премиерът не смее да се върне в София - обикаля газовата връзка Премиерът не смее да се върне в София - обикаля газовата връзка
30.07.2020 | 15:01
(1 глас)

Премиерът Бойко Борисов не сме еда се върне в София след снощи, когато безсрочен платаков лагер се установи прод прозроците му в МС.

 

 

Той днес е на обиколка в енергийния министър Теменужка Петкова в района на Стара Загора.

Двамата проверят изграждането на газова връзка. Теменужка Петкова обясни, че проектът възлиза на 240 млн. евро, като 110 са осигурени от българското правителство.

Енергийният министър добави още, че теренът е силно пресечен, където минава газовата връзка.

"Ще имаме 100% диверсификация. Тук ще дойде азерския газ, тук ще дойде втечнения газ, тук ще дойде независимостта", категоричен е премиерът.

 "Всички, които са против диверсификацията, в момента викат "оставка" на правителството", добави в паника Борисов,

с оглед на факта, че на протеста никой не е против диверсификацията и таква призиви изобщо не е имало, а хората са против корупционното управление на Борисов от 10 години.

Според енергийния министър изпълнителите на проекта са избрани след обществена поръчка при спазване на всички европейски правила. "Две гръцки компании спечелиха търга, както за изработването на тръбите, така и за изпълнението на проекта", обясни тя.

Петкова обясни, че за момента се правят по 30 автоматични заварки на ден, а където теренът е много пресечен, се правят ръчни заварки.

Амбицията е до края на годината да сме готови с линейната част", допълни министър Теменужка Петкова.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...