В 20-ия ден на протеста: Чували с пари пред вилата на Борисов - 24novini.bg

В 20-ия ден на протеста: Чували с пари пред вилата на Борисов

Чували с пари пред вила Секвоя - да си има премиерът Борисов Чували с пари пред вила Секвоя - да си има премиерът Борисов
29.07.2020 | 13:00
(1 глас)

В 20-ия ден от протестите вчера, вторник, чували с пари се озоваха пред прозорците на премиерската вила.

 

 

В 18:30 ч. пред правителствената вила на улица "Секвоя" в Бояна, от която през последните седмици се появиха множество снимки, свързвани с премиера Борисов, започна акция. Тя бе организирана от младежката организация "МлаДа България".

Младежите оставиха пред портите 4 чувала с банкноти, като тези от спалнята на премиера, но с лика на Бойко Борисов на тях.

Те заявиха, че след като всеки може да внесе пачки на стойност стотици хиляди или дори милиони евро, те също би трябвало да могат да му оставят пари в чекмеджето. След това те разпръснаха бутафорните банкноти над оградата на правителствената вила. 

"40 дни цари пълно мълчание за проверка за доходи на премиера, които той няма как да обясни.

В същото време виждате колко бързо действа Гешев, когато става дума за политически опоненти като президента Румен Радев и други фигури. Колко бързо в тези случаи прокуратурата пуска всичко, което е намерила - снимки от вътрешността на къщата на хора, които са обект на интерес. Това мълчание на Гешев е най-важното, защото е заредено със зависимости. Всички знаем, че във всеки един момент прокуратурата може да си отвори очите и да започне разследване срещу премиера. Няма начин ние да не си даваме сметка, че това е един от начините, по който България се управлява от хора, които са зависими и които са "на трупчета", ако използвам прокурорски език. Целият този модел на корупция, на липса на разследване и отчетност, е концентриран тук, в тази вила. Искаме да го покажем, преди да се присъединим към протеста пред Министерски съвет", коментира лидерът на "Да България" Христо Иванов. Освен това протестиращите излъчват по тонколони и записите с гласа на Борисов, в един от които той нарича с изключително груби определения председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Преди това в Триъгълника на властта около 20 ч. протестиращи хвърлиха към Министерски съвет няколко кутии със зелени топчета за пейнтбол.

Протестът продължи без никакви инциденти. 

Хората на площада са категорични, че няма да позволят да бъдат "купени" и подкупени от управляващите, визирайки последните антикризисни мерки, гласувани от кабинета.

Около 21.00 часа протестиращите предприеха традиционния си поход в центъра на столицата.

Исканията продължиха да са същите - техните оставки. За втора поредна вечер множеството се спря и пред сградата на Европейската комисия в София на ул. "Г.С.Раковски".

Организаторите поясниха, че там протестиращите иронично ще благодарят на Еврокомисията за дългогодишното благосклонно и добро отношение към премиера Бойко Борисов и дадат доказателства, че българските граждани са европейци, "а не азиатци като него".

След това протестът отново се събра на Орлов мост,

където около полунощ джип се опита да мине през протестиращите и рани леко един млад човек.

След кратък преглед в болницта, младежът се върна на протеста с баща си. Организаторите обвиниха МВР, че не е направена временна организация на движението, за да се гарантира сигурността на хората от протеста и на гражданите, които само преминават.

За тази вечер, в сряда, се свиква голям национален протест с участници от цялата страна. Пак са предвидени блокади на улици, пътища и кръстовища.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...