Пътуващите със смалолет за Гърция - също с тест - 24novini.bg

Пътуващите със смалолет за Гърция - също с тест

И пътуващите със смалоте за Гърция трябва да имат отрицателни тестове И пътуващите със смалоте за Гърция трябва да имат отрицателни тестове
26.07.2020 | 21:40
(0 гласа)

Пътуващите до Гърция със самолетни полети от България и Румъния от вторник, 28 юли, ще трябва да представят на гръцките гранични власти отрицателен резултат от ПСР-тест за коронавирус, извършен до 72 часа преди влизането им в Гърция, става ясно от съобщение на българското посолство в Атина.

 

 

 

Само пътници, които имат сертификат за отрицателен ПСР-тест, ще бъдат допускани в Гърция.

Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство. Пътуващите трябва да бъдат тествани лабораторно с РТ-ПСР чрез вземане на секрет от устата или носа.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19).

 

Мярката не се отнася за гръцките граждани, гражданите с постоянно пребиваване в Гърция и пътуващите по съществени професионални причини.

От външното министерство на Гърция съобщават също, че във вторник, 28 юли, и сряда, 29 юли,

пътниците, които не са имали време да бъдат тествани преди пътуването си,

ще бъдат тествани от компетентните гръцки власти при пристигането си в Гърция.

В сила остава изискването към гражданите, които пътуват със самолет за Гърция, да попълнят предварително минимум 24 часа преди пристигането си електронен формуляр за локализация на пътници (PLF), генериращ QR код, който представят на гръцките власти при влизане в страната. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...