Оставки на шефа на ГДБОП и заместника на главния секретар на МВР - 24novini.bg

Оставки на шефа на ГДБОП и заместника на главния секретар на МВР

Борисов и Младенов се срещнаха. И последваха оставките на шеф на ГДБОП и заместника на главния секретар на МВР Борисов и Младенов се срещнаха. И последваха оставките на шеф на ГДБОП и заместника на главния секретар на МВР
26.06.2020 | 18:21
(0 гласа)

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет. След нея оставки подадоха двама от присъствалите вчера на съвещанието при президента Румен Радев - шефът на ГДБОП и заместник на гавния секретар на МВР.

 

Припомняме, че вчера Румен Радев събра шефовете на разузнаването, ДАНС, ГДБОП и заместник-главния секретар на МВР,

за да обсъждат сигурността - вътрешна и международна - към настоящия момент. За това информира прессекретариатът на Президентството снощи с кратко съобщение без повече подробности.

Днес на среща в МС обаче министър Маринов докладва на премиера Борисов за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

В рамките на срещата с вътрешния министър

премиерът Борисов поиска оставките на заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че

трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“,

заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички. По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

„В момента продължават процесуално-следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи. Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...