По Южното Черноморие няма Covid-19, но няма и туристи - 24novini.bg

По Южното Черноморие няма Covid-19, но няма и туристи

По Южното Черноморие няма коронавирус, но няма и туристи По Южното Черноморие няма коронавирус, но няма и туристи
26.06.2020 | 08:15
(1 глас)

Резултатите от мащабното имунологично изследване в Бургаска област, обхванало 2400 души, сочат, че 0,95% от жителите на региона са се срещали с коронавируса.

 

 

Това обяви на брифинг в Бургас главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той, заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, бе на посещение в морския град, предаде БГНЕС. По думите му това показва, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите могат да се чувстват в безопасност. Данните от изследването и изводите, че южното Черноморие не е рискова дестинация, ще бъдат преведени на четири езика и ще се изпратят както на чуждите посланици в България, така и до българските дипломатически мисии зад граница. На случаен принцип в период от 20 дни през месец юни са били тествани жители на града, разпределени в четири възрастови групи, като голям процент от тях са свързани с туристическия бранш.

"По малко от 1%, - по точно 0,95% от тази популация, която изследвахме, са се срещали с коронавируса.

 

Това означава първо, че мерките които бяха предприети преди 4 месеца, бяха спазвани", съобщи доц. Цветан Велинов.

"Това е много важно с оглед и планирането на чартърната програма и чатърните полети. Надявам се утре да пристигне и първия чартърен полет от Амстердам и съответно всички други планирани полети които имаме и от Германия, и началото на юли от Полша и Чехия.

Съответно в момента водим разговори, които са много важни за това да бъдем включени в така наречения "въздушен коридор" с Великобритания, за да може и там да се възстановят, когато обстановката и там позволява пътуванията", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. ..

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...