И Слави Трифонов вече е партиен вожд - съдът вписа партията му - 24novini.bg

И Слави Трифонов вече е партиен вожд - съдът вписа партията му

Слави Трифонов стана партиен вожд - вече официално има партия Слави Трифонов стана партиен вожд - вече официално има партия
23.06.2020 | 09:15
(1 глас)

Шоуменът Слави Трифонов вече има партия, след като Софийският градски съд позволи вписването на партия „Иам такъв народ” в публичния регистър на политическите партии.

 

 

 

Съдебният състав, с председател съдия Цветанка Бенина, прие, че

са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима.

Символът на партията също не противоречи на нормата на закона.

Решението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок пред Върховния касационен съд и трябва да бъде вписано в публичния регистър на политическите партии в 7-дневен срок от влизането му в сила. Партията „Има такъв народ” беше учредена на 16 февруари. Преди това Слави Трифонов се опита да регистрира партия с името „Няма такава държава”, но съдът не му позволи.

„И понеже мразя да казвам “хоп” преди да съм скочил, сега просто ще се засиля…

И най-важното – знам, че има такъв народ! И искам да кажа на всички, които харесват или не харесват партия “Има такъв народ“ – уверен съм, че благодарение на всички вас, това начинание ще има успех“, написа в профила си във Facebook Слави Трифонов.

 

Шоуменът обяви, че влиза в политиката със свой проект и телевизия при последното предаване на „Шоуто на Слави“

по bTV, излъчено на 31 юли миналата година.

През годините преди това да стане, Трифонов често даваше сигнали, че иска да влезе в политиката, но дълго време не го правеше.

През 2017 г., той анонсира желание да прави политически проект, а след това започнаха и „кастинги за политици“ в рамките на предаването. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...