Цензура! Пиарката на Борисов с къщата за 1 млн. лв. нареждала новините на NOVA - 24novini.bg

Цензура! Пиарката на Борисов с къщата за 1 млн. лв. нареждала новините на NOVA

Писмото на шефа на Новините на NOVA до журналистите Писмото на шефа на Новините на NOVA до журналистите
21.06.2020 | 21:24
(4 гласа)

Имейл с професионални насоки от шефа на новините на NOVA Миляна Велева до журналистите в телевизията, в който се намесва името на пиарката на премиера Борисов  с къща за 1 млн.лв.  - Севделина Арнаудова, показва как работи цензурата в България. Ето и текстът без редакторска намеса:

 

 

"Професионални насоки (май 2020) на НоваТВ

Колеги,

напомням на всички, че репортажите за кметовете на ГЕРБ, за които имаме данни, че имат минимални грешки в управлението да са леко критични. За кметовете на БСП и ДБ, включително и районните в София, трябва да сме силно критични, та дори и да засягаме Столичната община.

Знаете, че не трябва да изкарваме управлението безгрешно, но не и провалено,

ЗА ДА НЕ НАРУШАВАМЕ ДОГОВОРА, но ни е позволена критика, в рамките на нормалното.

Напомням ви, че от репортажите с премиера да се изрежат въпросите на бТв, 7/8 и Свободна Европа. За президента - репортажите да са кратки и без конкретика. Божков винаги да е споменаван като

ОБВИНЕНИЯТ В РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БИВШ ХАЗАРТЕН БОС.

В тази връзка - канете Найденов по-често. Той СЪЩО СЕ Е ЧУЛ С ШЕФА и има готовност винаги да е първо при нас. Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимото внимание. Не забравяйте препоръките ми от началото на месеца, относно компаниите на шефовете и отразяването на посещенията на премиера в тях. Същата трябва да е и посоката днес.

С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков (ПИК - А.Н.).

Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова - А.Н.).

Нареждането е от шефа и аз смятам така. За спортна дирекция - знаете от новия сезон - политиката се променя и започвате да изписвате и изговаряте двете цската така: цска - София, а новаците като ЦСКА 48.

Васко(може би Васил Иванов - А.Н.) е говорил с шефа и трябва да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял. Не искам да съм лошата, но ще се наложат още съкращения, заради Covid-19. Не мисля, че ако се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми.

Следвайте препоръките до изборите. Поздрави и весел Гергьовден.

Миляна"

От телевизията отговориха следното:

"Ще сезираме институциите за всеки опит да бъде уронен престижът ни. От Нова Броудкастинг Груп заявиха, че ще сезират всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите им чрез фалшиви новини."

"В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги,

ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване

на измислени текстове и фалшиви новини,

опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.

 Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...