Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че вдигнахте палатките на майките? - 24novini.bg

Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че вдигнахте палатките на майките?

Манолова пита Борисов къде са палатките на майките от "Системата ни убива" и кой разруши палатковия лагер пред МС Манолова пита Борисов къде са палатките на майките от "Системата ни убива" и кой разруши палатковия лагер пред МС
22.05.2020 | 11:00
(0 гласа)

Какво Ви уплаши, г-н Борисов, че махнахте палатките на майките? Купете им палатки и ги донесете тук, ако искате ва Ви повярваме, че нямате пръст в този вандалски акт!

 

 

Това призова във видео обръщение към премиера Бойко Борисов, в социалните мрежи,

председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Във видеото тя и Вера Иванова от "Системата ни убива" питат премиера задочно къде са палатките от палатковия лагер пред МС, който има радрешение да е на тази локация вече 80 дни и досега никой не е посягал на палатките.

Това е истинско безобразие и провокация към майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и към будните български граждани. Тази нощ са им вдигнали палатките без предупреждение, при положение че за тяхното поставяне има разрешение, каза Манолова.

По думите й вандалският акт става часове, след като пред Столичната община е заявен съвместен протест в събота на двете граждански организации – „Изправи се.БГ“ и Системата ни убива.

Това е протест срещу Борисов и вероятно това е причината за вандалския акт срещу майките, но той е и провокация срещу гражданите и срещу „Изправи се.БГ“.

Какво изплаши управляващите? Хората ще отидат да протестират срещу арогантното управление на Борисов, допълни Манолова.

Това е опит да ни сплашат, да ни спрат, но няма начин, каза тя и попита защо палатките пред президентството също не са махнати.

Манолова организира протест и автопоход от 11 часа на 23 май пред сградата на Министерски съвет. Между 12 и 13 часа ще се проведе и автопоходът.

Припомняме, че на 23 май от 11 часа Мая Манолова и майките от „Системата ни убива“

организират заедно седящ протест и автопоход пред Министерския съвет.

Протестиращите ще се обявят за ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста са за справедлива подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на непрозрачното харчене на държавен ресурс и срещу отказа на правителството да подкрепи обикновените граждани и домакинствата.

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока и природния газ.

В протеста ще участват привърженици на двете формации от София, но и от други населени места, където „Изправи се.БГ“ има клонове.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...