Манолова обяви протест: Г-н Борисов, вие сте националното ни рядко щастие! (видео) - 24novini.bg

Манолова обяви протест: Г-н Борисов, вие сте националното ни рядко щастие! (видео)

Мая Манолова към Борисов: "Вие сте нациналното рядко щастие" Facebook/ Мая Манолова
20.05.2020 | 12:59
(3 гласа)

Господин Борисов, Вие сте нашето национално рядко щастие. С това обръщение към премиера Бойко Борисов Мая Манолова, бивш омбудсман, а сега председател на гражданската платформа "Изправи се.БГ" обяви протеста, който тя и майките от "Системата ни убива" организират в събота 23 май от 11 ч. пред Министерския съвет.

 

 

Манолова призова Борисов в оставащите му месеци да спре да раздава на приближените си парите, принадлежащи на всички български граждани.

Тя обавя, че в краткото оставащо реме подобно разхищение е неморално и Борисов да има предвид, че ще има ревизия на тези разходи.

Господин Борисов, под прозорците на Министерския съвет ще има протест срещу Вас, за да Ви кажем, че е време да си тръгвате. Ще дойдем с няколко обещания – ще има ревизия на паметните ви записки, паметните ви записи и паметните ви 11 години във властта.

За няколко часа видеото вече и видяно във Фейсбук от над 814 хил. души.

Манолова обявява, че ще има ревизия на сделките и обещаните 4,5 млрд. лева, които тя нарече "телевизионни пари",

като обясни, че те само се обявяват, но не достигат до хората.

Време е да ви потърсим сметката и тази сметка ще я платите вие, защото досега обикновените хора плащаха цялата сметка. До края на вашия мандат остават броени месеци и нямате право да продължавате да раздавате на приближените си парите на хората, докато нямат работа и перспектива и гладуват, каза още Манолова.

Отворихте моловете, заведенията, басейните, но защо не отворихте театрите, университетите, училищата?

Ще има ревизия г-н Борисов на антикризисните телевизионни пари, които ужким раздавате на хората, а хвърляте от вертолета на приближените си хора и фирми. Ще има ревизия на вашите Влади Горановци, Ананиевци, Дани Кириловци, на приближените ви фирми и холдинги. Ще има ревизия на онези 4,5 млрд. лв., които обещахте на гражданите. Те не стигнаха нито до фирмите, нито до домакинствата и обикновените хора. Ще дойдем в събота, за да ви попитаме къде са парите, допълни тя.

Ще седнем на столове, за да спазим правилата, но няма да сме зрители. Ще седнем ние гражданите, но не „мисирките“, не „тулупите“,

не „лошият материал“, не „сбиртока“, не "негодниците", както вие наричате хората. Ще дойдем в събота, когато няма да ви има, защото отново ще сте избягали с джипа, горивото на който плаща народът, за да раздавате парите на обикновените хора през прозореца на джипа на своите приятели, каза още Манолова.

„Защо загърбихте обикновените хора – превозвачите, шофьорите, работниците, розопроизводителите, шофьорите на таксита, малкия и средния бизнес?

Защо ги загърбихте, а мислихте единствено за себе си и за приближените ви фирми?“, попита тя.

Във връзка с изказването на премиера, че народът „има редкия шанс“ да бъде управляван от него, Манолова заяви, че Борисов е „националното рядко щастие“.

„Щастие, което няма пътна карта как спасява хората от безработицата, фирмите от фалит, държавата от икономически срив.

Нямате никакви мерки и никаква идея как хората ще се върнат на работа. Това, което им предлагате, е живот на социални помощи, живот в бюрото по труда. Предлагате живот на кредити от банки и бързи кредити, без перспектива“, каза още Манолова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...