ДПС оглави комисията за харчовете на Борисов - 24novini.bg

ДПС оглави комисията за харчовете на Борисов

Йордан Цонев оглави комисията за хорчовете на правителството на Бойко Борисов Йордан Цонев оглави комисията за хорчовете на правителството на Бойко Борисов
14.05.2020 | 11:30
(0 гласа)

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за разходите от COVID-19. Тя ще може да изисква и публикува информация за всички разходи на средства, в това число осигурени чрез фондове или други финансови инструменти на ЕС, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на коронавируса.

Комисията ще може да проверява съответствието на отделните разходи с условията и критериите,

установени за отделните антикризисни мерки, както и да изготви доклад с обобщени данни за извършените разходи и тяхната ефективност.

Депутатите одобриха кандидатурата на Йордан Цонев от ДПС да оглави Временната анкетна комисия.

„За“ кандидатурата на Цонев гласуваха 109, „против“ – 33 и „въздържали се“ – 56.

Интересното е, че по време на дискусиите нямаше нито едно изказване от страна на ДПС. Другата кандидатура за председател бе на проф. Румен Гечев от БСР, като „за“ нея гласуваха 73 народни представители, „против“ - 101 и „въздържали се“- 29.

Членове на комисията са Мария Илиева и Евгения Ангелова от ГЕРБ, проф. Румен Гечев и Явор Божанков от БСП, Адлен Шефкет от ДПС, д-р Калин Поповски и Борис Ячев от „Обединени патриоти“ и Пламен Христов

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...