Депутатите се караха за комисията за контрол на харчовете - 24novini.bg

Депутатите се караха за комисията за контрол на харчовете

Депутатите се скараха заради комисията за контрол на разходите Депутатите се скараха заради комисията за контрол на разходите
14.05.2020 | 10:53
(1 глас)

Извънредно положение и извънредни разходи не означава безконтролно положение. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 

Червените депутати поискаха създаването на анкетна комисия, която да следи как държавата разходва парите за противодействие на коронавируса. Левите критикуваха подхода на премиера да раздава държавни средства от джипа. Трябвало да се знае къде отиват парите за подкрепа на икономиката. 

Комисията да е на паритетен принцип, поиска Нинова. Комисията трябва да публикува информацията за това как се харчат парите във връзка с пандемията. Комисията трябва да действа за периода на пандемията. Лидерът на червените настоява председателят на комисията да е представител на опозиционна партия.
 
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че патриотите ще подкрепят създаването на комисията, но не иска председателят да е от опозицията. Не виждам нищо европейско в нашата опозиция, каза Симеонов, който смята, че опозицията не била конструктивна. Левите произвеждали скандал след скандал. Комисията ще бъде използвана за политически цели, предупреди Валери Симеонов. Председателят й трябва да бъде пръв сред равни, по мнението му.
 
 
Антон Кутев от БСП не се съгласи, че председателят на комисията търси медийни изяви. Управлението ще спечели от добрата парламентарна практика, изтъкна социалистът.

Да си опозиция не е порок, но не е и добродетел, каза и Тома Биков от ГЕРБ. Иначе управляващата партия ще подкрепи създаването на комисията.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...