След ремонтите на кмета Фандъкова асфалтът се разтопи - 24novini.bg

След ремонтите на кмета Фандъкова асфалтът се разтопи

Битумът се разтопи след стотицити милиони дадени за ремонти на столичните булеварди само преди месеци Битумът се разтопи след стотицити милиони дадени за ремонти на столичните булеварди само преди месеци
12.05.2020 | 15:03
(0 гласа)

Асфалтът по "Дондуков" се разтопи, а кметът Йорданка Фандъкова подведе столичани във Фейсбук, че ако си извадят протоколи от застрахователи, можели да ги пратят на фирмата нарушител и да преетндират за щети.

Такава операция обаче нито един застраховател не може да направи,

защото се изисква пострадалият да има пълно автокаско и то с покритие за гуми, каквито застраховки гражданите не си правят, тъй като са много скъпи.

Така никой няма да покрие щетите по гумите на столичани,

които от дни минават върху разтопения битум, независимо,че

кметът Фандъкова ги подвежда с обратната информация.

Поредният абсурд в центъра на София се случи в понеделник следобед - на ключовия бул. "Дондуков", за чиито ремонт се платиха преди месеци десетки миилони левове. 

Там буквално бликна разтопен асфалт, а преминаването на пешеходци беше изключително трудно, тъй като обувките им залепваха. Почти "омазани до уши" бяха всички, които пресичаха отсечката между моста "Чавдар" и ул. "Кракра".

Целият следобед автомобили и тролеи размазваха разтеклия се асфалт, черни коловози има чак до СУ "Св. Климент Охридски", а ново ремонтираната "Кракра" е почти съсипана.    

Живущи в квартала, удивени от гледката, както и собственици на магазини твърдяха, че са подали сигнали в полицията, но никой не се появил, за да отклони движението.

През нощта срещу вторник върху разтопения битум бе насипан пясък, който сутринта бе разнесен от преминаващите автомобили, а въздухът силно запрашен.

Междувременно същият проблем, който предизвика гнева на софиянци, се появи и в столичния квартал "Сухата река“, където десетки автомобили също се оказаха омазани с разтопен асфалт. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала, предаде Нова тв.

Улица "Тодорини кукли" в квартала временно бе затворена за движение.

Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил. Щетите ще са изцяло за сметка на фирмата, която има договор със Столичната община.

"Проблемът е от няколко дни. Асфалтът се разтапя и става на сок. С чисто нови гуми съм и в момента не мога да си изкарам колата", каза един от потърпевшите.

От фирмата, извършила ремонта обещаха, че веднага ще се заемат с отстраняване на проблема и то за своя сметка. "Поетапно ще затворим участъците, които са проблемни. Извикали сме техника, за да може да се обработи с пясък, да се почисти всичко и щетите да се отстранят за наша сметка", заяви Тодор Василев, представител на фирмата.

След като проблемът гръмна в социалните мрежи и медии кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че основни улици в район „Подуяне“ се затварят поетапно за обработка с пясък и почистване заради разтопения ясфалт. Според Фандъкова битума е бил положен през есента по пукнатините в асфалтовата настилка.

"Това е технология, която от години се прилага в София – по този начин преди зимата  настилката се запечатва, което предотвратява влизане на вода и разрушаване на асфалта", твърди кметът.

Тя заявява, че хората можело да си извадят протоколи от застрахователите,

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...