Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов, различното - Пеевски - 24novini.bg

Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов, различното - Пеевски

Божкав заяви, че България се управлява от хунта Божкав заяви, че България се управлява от хунта
08.05.2020 | 08:59
(0 гласа)

Общото между мутрите през 90-те и сегашните e Борисов - имаше го тогава, има го и сега. Различното е Пеевски - той се появи, седи на сянка, дърпа конците и назначава. Да не би аз да съм  назначил Гешев?!

 

 

Това каза в интервю за bTV по телефона от Дубай Васил Божков.

България се управлява от хунта, от мутри, каза още той и назова името на премиера и финансовия министър. С Горанов съм се чувал често - и по телефона, и СМС, и вайбъри - имам доказателства колкото искате, съобщи Божков.

Гешев е бухалка, талибан, който унищожава културно наследство. Подал съм жалба за колекцията ми в съда в Лондон. Ще го осъдя, закани се Божков.

Подготвям сигнал до прокуратуата за Горанов. Да подава оставка, ако не съм си плащал данъците си. И ако е наел, и ако не е знаел е виновен. 500 млн. лв. данъци съм платил, сега измсилиха 700 млн. лв. Но аз се чувах с него често. Той ме запозна с шефовете на Комисията по хазарта, съобщи Васил Божков за Владислав Горанов.

Бизнесменът иска да се върне в България, но тя не била правова държава, каза още той.

Борисов унищожи Левски. Как ще спаси Левски - като му даде кредит? И после как ще го върнат? Или ще намери нов идиот да го издържа, след като първо взе акциите?! И после и него да арестуват?!, потита той.

Васил Божков, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора в Дубай в продължение на 2-3 седмици, каза той. „От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той пред bTV.

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не е съществувал „Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той.

Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти. „Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам?

Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

"Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков. По думите му той не е избягал от България, а е отишъл в Дубай по работа. „Дойдох в Дубай по работа, заповедта за ареста ми излезе два дни, след като бях заминал, а ако се бях върнал в България нямаше да изляза от ареста“, каза той.

Божков призна, че се страхува за физическата си сигурност в България.

Бизнесменът допълни, че се чува по телефона със сина си Антон, който е с обвинение за пране на пари. Според него обаче обвинението е за период от време, когато синът му е бил в Англия и не е имал никаква предства за бизнеса. Със съпругата си не се чува, защото тя е в ареста. Бизнесменът призна, че в момента не разполага с никакви средства, но пък има богати приятели, които му дават пари  - „милион, два, пет“. Те не били българи, защото българите се страхували да говорят с него. Божков е в Дубай с мажоритарния собственик на „Левски“ Георги Попов.

„Аз и Георги Попов сме заедно в апартамента. Ако напуснем ОАЕ ще ни арестуват, иначе в Дубай се движим свободно. Георги имаше имен ден, празнувахме с наши познати, голяма компания, които не са българи“, каза още бизнесменът. Божков отрече да познава певицата ЛиЛана, която е в ареста за злоупотреби с еврофондове. „Не я познавам, аз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове, 2-3 милиона не ме интересуват“, каза той.

За акциите на Левски каза, че е готов да ги подари на феновете или да се вдигнат запорите на фирмите му, за да продължи да издържа отбора.

Помогнах по време на извънредното положение на Левски, нямам за какво да се извинявам - аз издържах отбора, каза още той.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...