Вицепрезидентът пита къде е Мутафчийски - 24novini.bg

Вицепрезидентът пита къде е Мутафчийски

Вицепрезидентът Йотова пита къде е ген. Мутафчийски Вицепрезидентът Йотова пита къде е ген. Мутафчийски
02.05.2020 | 13:00
(0 гласа)

Очевидно ген. Мутафчийски бе скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

 

 

"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски.

Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, и премиерът и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът, предава Фокус .

Вицепрезидентът отбеляза, че като българи и като общество имаме нужда от отговорите какво става.

"Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни.

Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба,

защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Илияна Йотова.

Според нея ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака.

"За този месец и половина слушахме много статистика. Доста внушения имаше за апокалипсис. Няма да забравя онази прословута пресконференция за пожара около горите в Чернобил, която беше абсолютно непредизвикана в 23.00 ч. и която бе една доста изнервена и натоварена психологическа обстановка, беше абсолютно ненужна", коментира вицепрезидентът. Президентът каза още, че не трябва да има кражби по време на чума.

"Другото нещо, което е по-тревожно, че този щаб не беше заменен своевременно с нещо много по-важно за всички нас. С един друг щаб, който да казва каква е икономическата ситуация в момента в страната. Какво ще правим с безработицата?", попита Илияна Йотова. Според нея страната ни продължава да няма стратегия.

"Когато казваме, че в момента имаме една обявена война от непознат враг. Това клише беше разпространено страшно много през изминалите дни и седмици. Една война предполага стратегия и тактика. В момента нямаме никаква стратегия и тактика. Много бих искала да видя следващите дни един друг щаб, който ще каже как ще излезем от тази тежка социално-икономическа криза", посочи още вицепрезидентът.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...