Мъж, останал без работа трогна хиляди. Наеха го - 24novini.bg

Мъж, останал без работа трогна хиляди. Наеха го

Безработен мъж трогна хиляди в социалните мрежи Безработен мъж трогна хиляди в социалните мрежи
02.05.2020 | 10:55
(0 гласа)

Мъж с табела "Търся работа", сниман на кръстовището на "Г.М.Димитров" в София, трогна хиляди потребители на социалните мрежи днес.

 

 

Публикацията във Фейсбук има 17 хиляди реакции,

над 800 коментара и 20 хиляди споделяния.

 

Мъжът, отправил нетрадиционния зов, е Божидар Димитров. Той имал дом, семейство, деца. След развода, оставил всичко за тях и започнал да гради нов живот.

„Останах без работа, а после и без квартира. Повишиха цената на наема ми от 250 на 380 лв. и така останах на улицата“, разказва той пред Нова тв.

Снимката на мъжа е направена вчера в социалните мрежи от Племен Петков. Той разкава:

"Докато карах колело видях този човек на кръстовището до метростанция Г.М. Димитров. Обикаля София от няколко дни и търси работа и след като му отказали на доста места днес е написал тази табела. Предложих му пари, но ги отказа със сълзи на очи, каза, че не иска на готово, а иска да работи. В момента живее буквално на улицата, на 200 метра от това кръстовище в един изоставен строеж. Показа ми лична карта и каза, че е работил като дърводелец, бояджия, домашен майстор и още доста неща, дори е работил в бижутерия. Направи ми впечатление, че говори доста интелигентно, има богат речник, не е луд, но в момента няма дори GSM за връзка с него."

„Веднага ми писаха 200 човека с предложение за работа и да му намерят дом,

защото живее в един строеж“, разказва Пламен Петков.

15 дни рухнала сграда в София е дом на Божидар.

Отишъл в социален дом и издържал само ден. „На обяд дават по един сандвич, вечерта - по един сандвич, а на сутринта глад и съветска музика. А и да стоя по цял ден без работа, няма да стане“, казва Димитров. Затова написал „Търся си работа" върху картон и излязъл на булеварда.

Така го вижда Пламен и веднага му предлага помощ.

„Предложи ми - аз отказах. Не мога да взимам пари така, може да има и той нужда от тях. Просто не си заслужава“, казва Божидар Димитров.

Той обаче се съгласява Пламен да му направи снимка, която да публикува като обява за работа в социалните мрежи.

За часове - стотици предлагат помощ. Така, от тази сутрин, Божидар вече има подслон, прехрана и така жадуваната работа. Предложила му я е Габриела. „Работата му е свързана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, но точно в това се изразява и доброто. Трябва да поемаме такива рискове, да вярваме, че хората са добри и да се опитаме да им помогнем с каквото можем“, категорична е тя.

И макар да нямал нищо до тази сутрин, Божидар също помагал на безмълвните си нови приятели. „Намерих си по контейнерите чипс, вода, кебапчета и кюфтета. Дадох на кучето. Храня и един таралеж, той е с много малки. Обичам животните“, разказва той.

"Благодаря на всички, човекът е добре. Намери си много спокойна работа и дом за живеене. Бъдете здрави и не си завиждайте, а си помагайте", актуализира публикацията си в социалните мрежи Пламен.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...