Защо полицейски шеф, убил шофьор на пътя, не е обвинен? - 24novini.bg

Защо полицейски шеф, убил шофьор на пътя, не е обвинен?

31.03.2018 | 18:02
(0 гласа)

Защо началникът на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев не е обвинен, въпреки, че предизвика катастрофа и уби човек? Този въпрос си задават близките на загиналия Росен Любенов и се притесняват, че полицията се опитва да потули случая, показа репортаж на Нова телевизия.

 

Катастрофата е станала около 6 часа на 13 март, когато 45-годишният Любенов е отивал в пекарната си в кюстендилското село Невестино. Преди отбивката обаче колата му е ударена челно от джип, навлязъл в насрещното и управляван от Захариев.

 

Любенов е транспортиран в болница с множество тежки травми. Въпреки усилията на лекарите, 13 дни по-късно той умира.

 

При огледа е установен, че полицаят е нарушил правилата за движение. Настилката е била мокра, а Захариев е шофирал с несъобразена скорост. На завой джипът му е навлязъл в насрещното и е ударил челно колата на Любенов. Пробите за алкохол са отрицателни. Катастрофата е записана от охранителна камера.

Все още обаче на Захариев не са повдигнати обвинения. Чакат се експертизи.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че се чакат резултатите от автотехническата експертиза, която трябва да покаже с каква скорост е шофирал Захариев.От МВР правят и вътрешна проверка, а разследването е преместено по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от Кюстендил в София.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...