Борисов ядосан на Радев: 30 души са в болница, готвим се за 4000 в пика - 24novini.bg

Борисов ядосан на Радев: 30 души са в болница, готвим се за 4000 в пика

Борисов се ядоса на Радев за ветото, оттегля закона Борисов се ядоса на Радев за ветото, оттегля закона
22.03.2020 | 15:42
(0 гласа)

Интересно и неочаквано е това, което се случва. От неделя до днес сме направили редица срещи с експерти, министри и президента Радев. Днес сутринта той се обади към 10 ч. за двата мотива, с които връща закона. Точките за спекулата са по предложение на БСП, но той услужливо не го каза. Колко хубаво си говорихме в четвъртък! Кое налагаше днес да ме нападне в гърба?!

Това каза на извънреден брифинг в МС премиерът Борисов по повод ветото на Румен Радев върху закона за извънредното положение.

Още утре, като влезе законът, този текст да се прегласува! Едно предложение на БСП приехме, и стана хаос на пазара. По-добре е този текст да го няма, посочи Борисов за текстовете за спекулата и пределните цени на всички продукти, приети с новия закон за извънредното положение.

Техните предложениия ни връщат в зрелия социализъм.

Помним Виденов, Луканов и събарянето на банките, но приехме тези предложения, за да не излизат БСП от залата, каза Борисов.

Второто, което той посочи, че ще върне закона заради думата "невярна" информация. Казах им да заменят думата с каквато искат. Става дума да не се злоупотребява с информацията и да се внася паника, каза той за текстовете, касаещи фалшивите новини и свободата на словото.

Ето днес, поканих проф. Костов, който има стара вражда с проф. Мутафчийски, но всеки, който може да е полезен, трябва да го ползваме за мнение.

Искаме да имаме цялата палитра от медицински специалисти, каза още Борисов.

В президентството, по време на срещата, вие всички видяхте, че се съгласихме, че нашите мерки са най-навременни, бързи и точни.

Не е минала една седмица, а призивите са "Дайте да извадим парите!". Защо Радев по време на служебното правителство искаше да даваме парите за "Грипен", защо не ги даде на медицинските сестри?!, попита Борисов видимо ядосан на президента за ветото.

Той посочи, че всики европейски държави прилагат именно мерките на България със строгите ограничения,

за да се дава време на здравната система да поема нови болни по-бавно.

България е била във война и е била на купони, плащала е репарации, но е оцеляла. А сега олигарси искат милиарди да се харчат, въпреки че сме само в първата седмица от кризата. Засегнаха се, че съм им казал да си продадат скъпите коли и джипове. Под 200 хил. евро кола нямат, каза Борисов за богатите предприемачи.

След здравните мерки, главното са ни пенсионерите. Пенсиите бяха три долара на месец и това не беше далече. Това стана по време на управлението на партията на г-н Радев. Но ние до последно ще стискаме, за да има пари за пенсионерите, каза още Борисов.

Ние се бяхме разбрали с Радев и сега, като четем, все едно не сме се разбирали със същия човек, каза Радев, озадачен от ветото на Радев. Не разбирам кое го промени от четвъртък до неделя, каза още той.

Уважаеми г-н президент, единственото, за което ще се ползва армията, е за искането на МВР -

армията да се ползва, когато пожарната, МВР, жандармерията, социалните омалеят и тогава тези млади, здрави мъже в разцвета на силите си, да помагат на народа, обърна се Борисов към Радев задочно.

Според Борисов кризата се ползва от някои да си правят политически ПР и е игра със страховете на хората.

В момента имаме 30 човека в болница, а се готвим за 4 хиляди души в пика, каза още той.

Най-важното сега е да освободим резервите на системата и на държавата, каза Борисов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...