Аптекарка от кв. Надежда в София е с положителен тест - 24novini.bg

Аптекарка от кв. Надежда в София е с положителен тест

Аптекарка от кв. Надежда в София е с положителен тест за коронавирус Аптекарка от кв. Надежда в София е с положителен тест за коронавирус
22.03.2020 | 10:56
(0 гласа)

Аптекарка от София е дала положителна проба за коронавирус на 21 март. Предупредение за това бе разпространено в професионалната общност на магистър-фармацевтите същия ден, а OFFNews също получи достъп до текста, съобщава сайтът.

Аптеката е затворена.

Тя се намира в ж. к. "Надежда". Един положителен тест не означава със сигурност, че жената е болна от Covid-19. Необходимо е втори да потвърди същия резултат.

Въпреки това жената се е изолирала и аптеката е затворена.

Тя е почувствала грипоподомни симптоми миналата неделя, на 15 март, след като в петък, 13 март, е била на работа последно, пише сайтът.

Вдигнала е висока температура и е почувствала отпадналост. Направен ѝ бил тест в частна лаборатория в столицата. Резултатът е положителен. Острите симптоми са отминали и сега жената е в стабилно състояние, като цяло се чувства добре, става ясно от съобщението.

От фармацевтичната компания, в чиято аптека работи жената, са изпратили запитване и очакват инструкции от столичната РЗИ относно извършване на дезинфекцията в аптеката и възможност за отварянето ѝ.

Към момента няма инструкции, отправени специално към аптеките.

Налични са само общи такива и те касаят обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на Covid-19.

Колегите на жената не проявяват симптоми.

Въпреки това целият екип остава вкъщи. Те ще информират и личните си лекари и ще очакват инструкции от тях, а от компанията ще уверяват, че ще поддържат всекидневна връзка с всеки от тях, за да се проследи евентуална промяна в състоянието им.

OFFNews съобщава, че се е обърнал снощи с въпроси към Оперативния щаб за борба с коронавируса относно случая.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...