Откриха три малки деца носители на вируса, двете са в болница - 24novini.bg

Откриха три малки деца носители на вируса, двете са в болница

Ген. Мутафчийски обяви, че има три деца - на 4, 7 и 11 години - с коронавирус. Нямат симптоми, само са преносители Ген. Мутафчийски обяви, че има три деца - на 4, 7 и 11 години - с коронавирус. Нямат симптоми, само са преносители
13.03.2020 | 11:00
(0 гласа)

Три деца на 4,7 и 11 години са носители на вируса. Двете са в болница, нямат симптоматика, но са били контактни и са преносители. Това съобщи ген. Валентин Мутафчийски на брифинг на щаба срещу коронавируса по-рано днес.

 

 

Масово се нарушава карантината у нас, каза Мутафчийски също.

Възрастта на хората, които са заразени с коронавирус у нас е от 4 години до 77 години.

Три деца на възраст 4, 7 и 11 години са били контактни с болни, затова също са в болница, те не са болни, но са били контактни, затова са в болница.

Според него всички държави са реагирали много адекватно, включително и нашата държава.Снощи премиерът поиска да се въведе извънредно положение, като това, по конституция, се гласува от депутатите със специален закон

Той съобщи, че всички близки на починалата жена, която бе първият регистриран смъртен случай от коронавирус у нас, са под карантина. "Няма кой да погребе жената, 11 души от фамилията й са под карантина", каза също шефът на щаба.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...