Лекари и сестри напускат белодробната болница в София - 24novini.bg

Лекари и сестри напускат белодробната болница в София

В болница "Света София" напускат сестри и лекари - няма защитни облекла В болница "Света София" напускат сестри и лекари - няма защитни облекла
11.03.2020 | 18:40
(0 гласа)

Медицински специалисти от Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести "Света София" са недоволни и заплашват с оставка, поради липсата на защитна екипировка.

 

 

Напрежението започва вечерта на 10 март. Причината е, че шестима души, които са били контактни със заразените в "Пирогов", са докарани в "Света София",

където има недостиг на защитни облекла, маски и оборудване.

"Все още има напрежение в клиниката. Защитни облекла имат за трима лекари и една сестра. За останалата част от персонала няма защитни облекла. Останалата част от персонала - лекарят, който ще е втора смяна и т.н, нямат защитни облекла", коментира една от лекарките за Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри нямат връзка с ръководството. Те са потърсили медийна подкрепа и защита от синдикати, не защото се страхуват да работят под риск, а поради негрегламентираните условия на работа.

От Националния щаб заявиха, че ще бъдат осигурени допълнителни защитни облекла.

"Говорим за епидемия, пандемия, а се оказа, че пак сме неподготвени", допълниха медиците.

"Всички сестри напускаме. Ние сме две сестри като редовни, които работим, останалите са съвместителки, които идват от други болници тук да работят. Това сме сестрите в това отделение. Напускаме аз и колежката, която е редовна, съвместителките се отказват, защото работят в други болници", поясни една от мед. сестрите.

Загубено е доверието, това е причината, поради която те желаят да си тръгнат. Вижте повече във видеото.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...