Напрежение пред болницата в Плевен - 24novini.bg

Напрежение пред болницата в Плевен

Напрежение пред болницата в Плевен - болни и здрави на една опашка Напрежение пред болницата в Плевен - болни и здрави на една опашка
09.03.2020 | 13:00
(1 глас)

Напрежение пред болницата в Плевен заради предприетия ограничен достъп на пациенти, показа репортаж на NOVA.

 

 

Пациенти се оплакват, че им е отказван преглед, както и важни процедури като химиотерапия.

В болницата се допускат само пациенти, на които трябва да бъде оказана спешна помощ.В репортажа се видя и пациент, върнал се от Милано, който иска да бъде прегледан, защото не го допускта вкъщи, но на опашката чакаше заедно с десетки други хора.

Там имаше и бременни, и майки с деца и никаква организация да се разделят здрави от болни.

В същото време репортаж от болницата в Габрово показа съвсем различна ситуация -

никакви хора, спрян достъп, отделно се влиза в спешното отделение, където нямаше повече от двама души.

Кметът на Плевен Георг Спартански коментира актуалната ситуация така: "Осигурили сме режим на работа в кризисни условия на звената на общинската администрация. „В града имаме две общински поликлиники, но те не са за дълговременно лечение, а за доболнично такова". 

В Плевен предстои да се извърши дезинфекция, разпоредена лично от мен. добави кметът. „Смятам, че градът ще живее в нормалния си ритъм, след като отмине първоначалният шок Мисля, че спокойно и хладнокръвно трябва да се преценява ситуацията”, призова Спартански.

„Възможни са всякакви хипотези, но нека не плашим хората предварително с хипотетични сценарии. Аз вземам мерки в службите, Аз нямам медицински компетентности, за да извършвам обследвания дали се спазват и как медицинските протоколе",, заяви Георг Спартански.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...