Борисов уволни зам.-областен управител на София от ГЕРБ - 24novini.bg

Борисов уволни зам.-областен управител на София от ГЕРБ

Борисов се чисти от кадрите на Цветанов и в София - уволни Галя Георгиева от поста Борисов се чисти от кадрите на Цветанов и в София - уволни Галя Георгиева от поста
31.01.2020 | 19:03
(1 глас)

Със заповед на премиера Бойко Борисов заместник-областната управителка на София-област Галя Георгиева е освободена. Заповедта е от сряда. На нейно място е назначена общинската съветничка от Елин Пелин Светлана Трендафилова, която беше кмет на село Гара Елин Пелин.

 

 

Галя Георгиева беше депутат от ГЕРБ в предишния парламент, а преди това два мандата кмет на община Елин Пелин.

Според депутати от управляващата партия, Георгиева е била много близка до бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според тях, това е причината за освобождаването й - Борисов се освобождава от хората на Цветанов.

Премиерът и лидер на ГЕРБ обеща, че ще има чистка в структурите след освобождаването на Цветанов от всичките му партийни постове и започна рокади след местните избори. "Благодаря на Господа и на българския народ, че ми дадоха пак доверието си..

След "Апартаментгейт" къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, дето играе ръченица, как да спечелим", каза тогава лидерът на ГЕРБ.

Името на Георгиева и семейните й имотни сделки също попаднаха в разследване на “Биволъ” от пролетта на 2018 г.

В една от тях синът и Павел Павлов се сдобива през 2014 г. с помещение в центъра на Елин Пелин, което купува на търг от ЧСИ за 89 475 лв.

Година по-късно, когато Георгиева вече е депутат, общината мести сметките си в “Общинска банка”, банката отваря офис в града и наема помещението на Павлов срещу 2000 лв. на месец.

“На 15.06.2015 Павел тегли кредит от Общинска банка на стойност 100 000 лв., срещу който обезпечение е… офисът на банката”, пише “Биволъ”.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...