#БолатаГейт! Ще извадят ли "Борисов-3" и БСП плажа "Болата" от "Калиакра" - 24novini.bg

#БолатаГейт! Ще извадят ли "Борисов-3" и БСП плажа "Болата" от "Калиакра"

Кметицата от БСП Ставрева иска разрешение от министъра на Борисов да извади плажа от резервата Кметицата от БСП Ставрева иска разрешение от министъра на Борисов да извади плажа от резервата
29.03.2018 | 15:40
(0 гласа)

Скандалната кметица на БСП в Каварна Нина Ставрева иска да извади плажа „Болата” от резервата „Калиакра”, за което се е обърнала към министъра на ГЕРБ Нено Димов.

 

Ставрева скочи в следващия "гейт", като този път внимателно ще следим как ще обслужи политическите централи на Бойко Борисов и Корнелия Нинова чрез апетитното място на морето. Топката е в полето на министър на Борисов - Нено Димов.

 

Ставрева нашумя като кметица на БСП още през есента на 2017 година, когато бившият кмет на Каварна Цонко Цонев я обвини първо във Фейсбук, а после и прези ефира на Нова ТВ, че назначава без конкурси роднини в общината, братовчеди за шефове на дирекции и служители по отдели, чистачки ги прави експерти общинска собственост по линия на БСП, назначава близки до печално известния депутат Живко "Суджука" от ГЕРБ - Добрич, както и урежда с общински постове без конкурси всякакви "калинки" от управляващите и опозицията. Това Ставрева явно прави, за да си осигури подкрепа за кметските решения от двете политически групи на ГЕРБ и БСП в ОбС, коментира тогава Цонев. Обвиненията му тогава свързани и с раздаване на обществени поръчки на кръгове от фирми, близки и до БСП, и до ГЕРБ, както и с това, че братът на кметицата озеленява чрез близки фирми общинските площи.

 

 

Решението на Ставрева сега да поиска плажът "Болата" да излезе от резервата "Калиакра" означава, че в скоро време ще му се търси концесионер. И сигурно, както става у нас, такъв вече е набелязан някъде из кръговете от фирми на БСП и ГЕРБ.

През 2016 години плажът нашумя не само със своята красота, но и със скандала, че пътят към него бе блокиран с бетонни прегради, които спъваха достъпа до морето. Заради недоволството на жителите на близкото с. Българево бетонните заграждения бяха премахнати. В момента в Каварна започва организиране на гражданска среда в подкрепа на решението на кметицата, което обслужва обичайната схема във феодализираните български общини - икономически интереси, които са далеч от публичните трябва да бъдат юридически и административно обслужени, за което се впряга местната и държавна администрация, гарнирано със съответните законодателни промени "в помощ на приятел".

Каква ще е съдбата на ивицата сега, ако тя бъде извадена от резервата - "вероятно застрояване още преди лятото", "бетон и сергии", "чалга и гащи на плажа", пишат вече потребителите във Фейсбук.

Към момента Ставрева не е дала публично информация за целта на предложението си,а министър Нено Димов не е оповестил решението на ведомството си.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...