Убиецът от Галиче е криминално проявен наркоман на 17 години - 24novini.bg

Убиецът от Галиче е криминално проявен наркоман на 17 години

Убиецът от Галиче Аксел е на 17 г. с досие, наркоман и криминално проявен Убиецът от Галиче Аксел е на 17 г. с досие, наркоман и криминално проявен
13.01.2020 | 12:31
(0 гласа)

След цяла нощ обиски и претърсвания – има задържан за жестокото убийство на 18-годишното момиче в Галиче. Заподозреният за тежкото престъпление е 17-годишен мъж от същото село и според източници на bTV – е направил самопризнания. Той е бил разпитван в Полицейското управление в Бяла Слатина часове наред и първоначално е отричал. После се сринал психически и признал, като завел полицаите до оръжието, скрито на мястото.

Оръжието на престъплението е нож.

Родителите на жертвата и на задържания работят в чужбина. Аксел и неговият братовчед живеят заедно отскоро до дома на убитото момиче. Той не ходи на училище, криминално проявен е, извършител е на няколко побоя, има досие в полицията и е наркоман.

Тялото на младата жена открива първият ѝ братовчед. Разказва, че момичето е имало триста лева у себе си, изпратени от бащата. Близкият на убитото момиче каза, че портфейлът и телефонът ѝ са били в нея Непълнолетен е признал за убийството на 18-годишното момиче в Галиче

Твърди се, убиецът си е тръгнал с парите.

Дори си е купил с тях дрехи, маратонки и техника. Обиските продължиха и днес в къщата, в която заподозреният 17-годишен младеж обитава с по-малкия си брат. Полицаи и пожарникари търсеха улики в кладенец.

Съседи разказаха, че младите мъже наскоро са се преместили в съседство до жертвата.

Заподозреният е криминално проявен, не ходи на училище от втори клас. Преди време участвал в побой над местен клошар, който едва оцелял. Задържани са трима души във връзка с убийството на 18-годишно момиче в Галиче, но после двамата са пуснати.

Обискирана е била и къщата на бабата и дядото на задържания, които са съседи на жертвата.

Хората още не могат да повярват, че извършителят е местен и че е само един. „На всички възлови места в селото ще настоявам да се сложат камери, поне десетина камери, за да се гарантира спокойствието на всички“, каза кметът на Галиче Страхил Стоянов. Хората от селото настояват за доживотен затвор.

Очаква се прокуратурата във Враца ще разкрие подробности за тежкото убийство.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...