Задържаха двама за убийството на момичето в Галиче - 24novini.bg

Задържаха двама за убийството на момичето в Галиче

Задържани са двама за жестокото убийство на момичето Задържани са двама за жестокото убийство на момичето
12.01.2020 | 09:40
(0 гласа)

Двама души са задържани за съпричастност към убийството на 18-годишната ученичка във врачанското село Галиче. И двамата имат криминални регистрации, съобщиха за "Хоризонт" източници от МВР. Единият от двамата призна, че той е извършителят за убийството.

 

По рано стана ясно, че умишлено убийство е версията, по която работи прокуратурата. Самопризнанията внесоха яснота по убийството.

Засега не се съобщава информация относно мотивите за престъплението. 18-годишното момиче беше намерено убито рано тази сутрин в двора на бащината си къща във врачанското село.

Сигналът за открито тяло е подаден около 8.40 часа. На място бяха изпратени екипи на полицията и бързата помощ. По първоначални данни няма следи за проникване с взлом в къщата.  Убийството на 18-годишното момиче потресе Галиче. Местните хора недоумяват, защото познават абитуриентката в селското училище като скромно момиче, обясни кметът Страхил Стоянов:

"За хората това е трагедия. Такова нещо, младо дете, момиче, учило е в селото, кротко дете, майката и бащата са разведени,

бащата и братът на момичето са в Англия. Повечето дни е пребивавало при чичо си". Поради неизвестни все още причини през нощта момичето е било само́ в бащиния си дом, който се намира в ромската махала в покрайнините на селото.  Тялото ѝ е намерено тази сутрин в двора на къщата от роднина.

Според местни хора той е в шок от видяното, защото е било голо и с прерязано гърло.  Засега разследващите запазват мълчание относно предполагаемия извършител. Кметът на Галиче Страхил Стоянов коментира: "Много, много са. Всеки един може да е, но според мен, не е от нашето село, защото ние нямаме такива хора". През целия ден криминалисти от София и Враца работиха на местопрестъплението. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...