Извънредно! Арестуваха областната управителка от ГЕРБ в Перник заради водата - 24novini.bg

Извънредно! Арестуваха областната управителка от ГЕРБ в Перник заради водата

Ирена Соколова от ГЕРБ е арестувана като бивш областен управител на Перник заради водната криза. Така министрите остават Ирена Соколова от ГЕРБ е арестувана като бивш областен управител на Перник заради водната криза. Така министрите остават
09.01.2020 | 12:41
(0 гласа)

Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК Иван Витанов са арестувани във връзка с водната криза. Новината съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници.

 

 

Соколова е от хората на Цветан Цветанов в ГЕРБ и е бивш народен представител от групата на ГЕРБ в 43-то Народно събрание.

След това бе назначена за областен управител. Тя и шефът на ВиК-дружеството в Перник са бушоните, които изгарят, за да останат на постовете си двамата свързани с източването на язовира министри - Нено Димов на околната среда и Петя Аврамова на регионалното развитие, коменитараха пред 24новини.бг депутати от групата на ГЕРБ.

В Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник, съобщи той на брифинг. Малко по-рано бе съобщено, че спецченгета ровят в дома на Ирена Соколова в София.

От 2 часа прокурори, полицаи и агенти на ДАНС извършват следствени действия в Перник и екоминистерството на Нено Димов.

Разследсва се и вносът на боклук. В миньорския град е главният прокурор Иван Гешев.

В началото на декември премиерът Бойко Борисов настоя областният управител на Перник Ирена Соколова да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и поиска оставката й. На нейно място бе назначен Емил Костадинов. „Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

„Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР. До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души“, добави Гешев.

Той отбеляза още, че положението в Перник е трагично заради водния режим.

„Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен“, отбеляза още Гешев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...