Сметната палата ще проверява НЗОК и концесиите в туризма - 24novini.bg

Сметната палата ще проверява НЗОК и концесиите в туризма

През 2020 година наред с регулярните одити, Сметната палата ще направи още десет специфични одита. През 2020 година наред с регулярните одити, Сметната палата ще направи още десет специфични одита. Архив
Михаил Андреев 23.12.2019 | 17:59
(0 гласа)

Сметната палата планира да извърши десет специфични одита през 2020 година, освен регулярните. Това съобщиха от институцията. 

 

 

Сред специфичните одити са на концесиите в туризма, на Националната здравноосигурителна каса, на контрола на държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие в капитала в министерствата на икономиката и земеделието.

Проверка ще бъде направена на изпълнението на държавния бюджет, разходите на Българската народна банка, формирането на годишното превишение на приходите над разходите на БНБ за 2019 г., дължимо към държавния бюджет, отчета за изпълнението на бюджета на държавното обществено осигуряване.

През новата година ще бъдат приключени и два одита, възложени с решение на Народното събрание

- за съответствие при финансовото управление на Българското национално радио и на предоставената от Министерството на отбраната към НАТО информация, свързана с планираните разходи за отбрана на България.

Сметната палата ще провери и ефективността на политиката за подобряване на безопасността на движение по пътищата, както и ефективността на управлението на Природен парк „Витоша“.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...