Улица и площад в София да носят името на Стефан Данаилов - 24novini.bg

Улица и площад в София да носят името на Стефан Данаилов

На Стефан Данаилов да се кръстят улица и площад в София, предложиха общински съветници На Стефан Данаилов да се кръстят улица и площад в София, предложиха общински съветници
02.12.2019 | 21:47
(0 гласа)

Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия.

 

 

Сесията започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември.

Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София. Веднага след сесията Калоян Паргов се прости с легендата.

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него, каза Калоян Прагов, след като отдаде последна почит пред Маестрото и поднесе съболезнованията си на близките му.

По време на днешната сесия на СОС Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, предложи също в рамките на следващата година да бъде обсъдена и реализирана идеята за поставяне на барелеф или бюст-паметник на Стефан Данаилов на подходящо място в столицата.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...