Борисов уволнява областната управителка на Перник от ГЕРБ - 24novini.bg

Борисов уволнява областната управителка на Перник от ГЕРБ

Ирена Соколова бе депутат от ГЕРБ и подаде оставка като областен управител на Перник заради кризата с водата Ирена Соколова бе депутат от ГЕРБ и подаде оставка като областен управител на Перник заради кризата с водата
01.12.2019 | 20:00
(0 гласа)

В сряда ще има решение на МС и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова, заради кризата с водоснабдяването и протестите в града, коментира премиерът Бойко Борисов.

 

 

Соколова е бивш народен представител от ГЕРБ.

"Не може, пак казвам, имаше градове и области, където имаха по-тежък проблем с водата.

Те си сложиха режим, харчиха разумно, режимът сега им падна, подготвили сме, строим язовири, подменяме цялото водоснабдяване за стотици милиони", каза Борисов днес.

"Кметът си понесе своята оценка. Мисли се допълнително откъде може да има водоснабдяване", обяснява още той.

Оше на 29 ноември се знаеше, че премиерът е поискал оставката на областния управител на Перник Ирена Соколова, а тя си я е депозирала.

Вече е ясен й наследникът й – бившият раонен кмет на Перник Емил Костадинов.

Рокадата се обяви първо в няколко регионални, а после и в национални медии, но официално потвърждение от министерския съвет идва едва днес, чрез думите на премиера.

Самата Соколова на последния протест пред сградата й, на 29 ноември, коментира оттеглянето си от поста с думите: "По-важно е какво можем веднага да направим с кризата".

Пред областната управа в града обаче перничани отказаха да слушат обясненията и повече от час скандираха: „Къде са парите за ремонта на язовирната стена?" и "Къде ни е водата?". Градът е на воден режим, а напрежението не стихва.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...