Борисов: Искам деца с пояси и платноходки в Черно море, не база на НАТО - 24novini.bg

Борисов: Искам деца с пояси и платноходки в Черно море, не база на НАТО

Борисов направи изявление от самолета на път за Вашингтон, че не иска база на НАТО в Черно море Борисов направи изявление от самолета на път за Вашингтон, че не иска база на НАТО в Черно море
24.11.2019 | 16:09
(0 гласа)

Борисов: Черноморска база на НАТО на територията на България няма да допусна

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в самолета пред българските журналисти на път за Вашингтон.

Реакцията му е превантивен ПР преди срещата с Тръмп, като очевидно премиерът избързва да парира опити на САЩ да повдигнат темата за база в Черно море.

Нещо повече, Борисов разказа пред журналистите, как тогавашният военен министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев на една от поредните срещи на военните министри на НАТО през 2016-а са дали съгласието си за създаване на военна черноморска база у нас, за което той не бил уведомен предварително.

Борисов тогава излезе и заяви, че иска да вижда в Черно море "деца с пояси и платноходки, а не военни кораби".

“Американците много добре знаят моето отношение по този въпрос и едва ли ще го поставят по време на разговорите ни с Тръмп”,

обясни премиерът. Борисов подчерта, че няма промяна в позициите му Черно море да остане място за “платноходки, туризъм и мир”, които бе изразил пред две години.

Той припомни срещата си в София с румънския президент през 2016-а, когато категорично се противопостави на идеята на северната ни съседка за създаване на обща черноморска флотилия от България, Румъния и Турция и дори отказа да подпише подготвените от румънците документи за това.

Правителственият самолет кацна в 14.00 часа българско време на международното летище Кефлавик в Рейкявик,

за да презареди за един час.

След това полетът продължава за Вашингтон.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...