Съдът касира изборите на общински съветници в Панагюрище - 24novini.bg

Съдът касира изборите на общински съветници в Панагюрище

Съдът отмени решението за избора на общинсик съветници в Панагюрище Съдът отмени решението за избора на общинсик съветници в Панагюрище
19.11.2019 | 15:37
(0 гласа)

Административният съд отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище.

 

 

Оспорването е от Движението за права и свободи и засяга само една от централните секции в града,

но разминаването и отчитането на недействителните бюлетини е толкова голямо, че може да промени състава на Общинския съвет.

В жалбата се споменават още няколко нарушения, сред които отстраняване на секретаря на избирателната секция при преброяването на бюлетините и отчитането на резултатите.

Наред с това магистратите установиха, че 61 бюлетини, в която няма отбелязано гласуване за партия, а само преференции и са отбелязани за недействителни, са разпределени като гласове за партии.

По делото са разпитани и свидетели, според които част от протоколите са с подменено съдържание. Според магистратите би следвало ГЕРБ да има 8 мандата, а не определените от ОИК-Панагюрище 9 мандата, а ДПС да получи 1 мандат в новоизбрания общински съвет.

Решението на съда е върнато на Общинската избирателна комисия за обявяване на действителните резултати. В същото време то може да бъде обжалвано.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...