Манолова: Ще продължа да се боря за промяната - 24novini.bg

Манолова: Ще продължа да се боря за промяната

Мнаолова заяви, че ще продължи да се бори за промяната и ще прави това чрез граждански позиции. Мнаолова заяви, че ще продължи да се бори за промяната и ще прави това чрез граждански позиции. Архив
04.11.2019 | 20:33
(0 гласа)

Ще продължа да се боря за промяната и за демонтирането на този модел на управление на София и на страната. Ще го правя от граждански позиции и как точно ще го правя, ще обявя, когато реша. 

 

 

Това заяви Мая Манолова тази вечер в първото предаване в телевизията "Седем осми" на Слави Трифонов - "Студио Хъ". 

"Това, което искам всички да запомнят от този балотаж е, че мостовете са изградени, пътят и начинът, по който да се демонтира едноличната власт в България е посочен", допълни тя. 

"Ще подадем жалба до Административния съд, за да покажем всички нарушения в изборния процес на местните избори.

Ще поискаме паралелно броене. Това ще бъде едно предупреждение срещу тези, които организират избори", категорично заяви Манолова.

"Гражданите нямат доверие в изборите и не излизат да гласуват, защото знаят, че вотът е купен. Всички, които ме срещнаха, казват ясно, че са се купували гласове", каза още тя и заяви:

"Ще искаме паралелно броене, на всички протоколи, отваряне на урните и ново броене на бюлетините".

"Няма да смятам колко са гласовете на БСП, колко са на десните, колко гласове са лично към мен. Важното е, че десните и левите си подадоха ръка на балотажите. Създадоха мост с една цел - да се свали едноличната власт. Това е моят личен успех в тези избори", заяви още Манолова. 

В предаването Манолова представи и протоколите, които са подпечатани, но са били празни в частта, където се пише колко гласа е получила Йорданка Фандъкова и колко е получила Манолова.

"Протоколите, които нося са от районите "Подуяне" и "Искър". Разпределението на гласовете за различните кандидати не е попълнено, попълнено е след това. Имаме десетина такива протоколи. В 72-ра секция в "Подуяне", например, от 252 гласа, 252 са за Йорданка Фандъкова, нула са за Мая Манолова", обясни гражданският кандидат и допълни, че 

след като от екипа й са подали възражение, числата са променени в един от протоколите - 129 гласа за Фандъкова и 116 гласа за Манолова. 

"Серия протоколи, които изглеждат редовни и прегледни, вътре са оставени празни полета с гасовете за Фандъкова и Манолова. Това е много грубо нарушение на закона", заяви още тя.

Манолова подчерта, че паралелното броене на екипа й е показало много по-различни резултати от тези на Общинската избирателна комисия. 

"Общинската избирателна комисия обаче брои след поправките. В зала "Арена Армеец" е имало служители на общинската адмнистрация, назначени за сътрудници и ако нещо не съвпада - те ги поправят", обясни тя и припомни и за разликата от 100 000 души в избирателните списъци между първи и втори тур.

"В списъците на първи тур е имало 100 000 души повече, отколкото на балотажа и избирателната активност на втори тур е изчизлявана именно на тези 100 000 по-малко", заяви още Манолова и допълни, че от щаба й са подали десетки сигнали за купуване на гласове. 

"Купуваше се безкрайно, безнаказано. В ромските секции Фандъкова е хегемон", каза още тя.

 

"Властта купува безсрамно и безнаказано гласове не само в секциите, а и на улицата. Има достатъчно доказателства за безобразията. Проблемът е не само в София, а в цялата страна. Корупцията тръгва от начина, по който се правят и печелят изборите", заяви още Манолова. 

Относно изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че "Манолова е социален експеримент и болезнено амбициозна", тя заяви:

"Говореха различни неща. Аз вложих цялото си сърце в това, което правя и властта го разбра - Борисов и Горанов го разбраха. Аз видях страха в очите им, те се уплашиха, паникьосаха се, че ще загубят властта".

"Те се уплашиха, те бранеха властта в рамките на цялата кампания и по време на изборите. Доказателство за това са протоколите", каза още Манолова. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...