Борисов ряза лентата на тези дупки по "Марица" за 150 млн. лева - 24novini.bg

Борисов ряза лентата на тези дупки по "Марица" за 150 млн. лева

За дупките в този участък на АМ "Марица" данъкоплатците в ЕС и България платиха 150 млн. лева За дупките в този участък на АМ "Марица" данъкоплатците в ЕС и България платиха 150 млн. лева
25.03.2018 | 18:47
(0 гласа)

Дупките на магистрала "Марица" приличат на озоновата - стават все по-големи. Цената, която платихме за тях е 150 млн.лева и то само преди две години и половина.

 

Тогава Лот 2 на магистрала "Марица"  беше с тържествено прерязана лента от премиера Бойко Борисов, Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Датата беше 27 май 2015 г. Данъкоплатците - европейските и българските - платихме тези дупки с над 150 млн.лева, макар че практиката в ЕС е да се плаща за асфалта, не за дупките.

 

"Булфото" показаха находките от района на пътен възел "Симеоновград", който е част от въпросния Лот 2, открит през май 2015 г.  Освен разбития асфалт и десетките дупки, там се е активизирало срутище.

В южната част на няколко места има свличания на почвата, които са достигнали до асфалтовата настилка, показва фоторепортерът на агенцията.

 

 

Земни маси и растителност са затворили няколко канавки по които се изтича водата. От пропадането на почвата е разрушена и предпазната ограда на магистралата. На една от тангентите на две места е разбита и асфалтовата настилка.

Припомняме, че магистрала "Марица" беше завършена само преди 2,5 години. Тя е дълга 117 км и по нея се движи трафикът за Турция. Магистралата се изгради по ОП "Транспорт" и струваше близо 204 милиона евро.

От тях 150 милиона лева струваше само Лот 2, на който зейнаха дупките.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...