Борисов да приготвя парите: И личните лекари на протест - 24novini.bg

Борисов да приготвя парите: И личните лекари на протест

Личните лекари от София излизат на протест Личните лекари от София излизат на протест
23.03.2018 | 20:47
(0 гласа)

Личните лекари в София са в протестна готовност. В социалните мрежи веднага се пуснаха коментари, че това налага премиерът Борисов да приготвя парите.

 

Потребителите напомнят, че напоследък който излезе на протест, получава пари и посочват за справка протестите на Видин, демонстрациите на блокиращите Е-79, протестите на надзирателите, преди това - на полицаите и граничните служители, после - на пожарникарите, а някъде по средата се падаха протестите на работодателите за цената на тока, пишат те.

 

Засега само протестите за Пирин, за Истанбулската конвенция, на хората с увреждания и тези за чистия въздух в Столицата и Бургас не са обявили, че се самоспират "след конструктивен разговор в кабинета на премиера".

Общопрактикуващите лекари в София са в протестна готовност, според заявката им в декларация на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари до здравния министър, БЛС и парламентарната здравна комисия, председателствана от ГЕРБ.

 

 

Исканията на столичните лични лекари са за намаляване на административните им дейности, както и за това всички групи лица освободени от потребителка такса да заплащат пълния й размер, а заплатените суми да им бъдат реинбурсирани от съответните институции, които са ги освободили. Джипитата искат още потребителската такса да бъде 1% от минималната работна заплата и да отпадане изискването за на 24-часовото им разположение.

В декларацията се изразява недоволство, че никакви ангажименти от страна на Министерство на здравеопазването по решаване на направените искания на джипитата не са поети, въпреки направените срещи със заместник-министрите на Кирил Ананиев.

Лекарите проведоха протестни действия с лентички на реверите си пред здравното министерство на 1 март.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...