Фандъкова: Изграждаме четири индустриални зони - 24novini.bg

Фандъкова: Изграждаме четири индустриални зони

Йорданка Фандъкова заяви, че ще строи четири индустриални зони Йорданка Фандъкова заяви, че ще строи четири индустриални зони
19.09.2019 | 10:59
(0 гласа)

"Създаваме четири индустриални зони в София. Голямата индустриална зона ще се намира в северните територии – "Кремиковци“, "Нови Искър“, "Връбница“. Това е нашата надежда за привличане на стратегически инвеститор в нашия град".

 

 

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова

по време на форума "Германските инвестиции в България 1990-2017. Германо-българските търговски отношения 2001-2018“.

Други три индустриални зони ще бъдат изградени и в "Младост“, Надежда“ и "Овча купел“, но те ще бъдат по-малки по размери.

"Територията, особено тази в "Кремиковци“, е изключително привлекателна със своята транспортна свързаност – жп. транспорт, близост до летище, пътища. В нашите планове сме поели ангажимент да осигурим връзка с метро до тази зона – наземно, леко метро. Това е един процес, който започваме“, обяви кметът и добави, че успоредно с това ще бъдат създадени условия за здравно обслужване в района, както и ще създадат учебни центрове.

Фандъкова добави, че се работи и по промяна на методиката за определяне на такса смет,

за да може бизнесът и гражданите да плащат справедливо за тази услуга. Наред с това, градоначалникът заяви, че Германия е стратегически партньор за България и столицата и изрази надежда възможностите за партньорство да продължат да се разрастват.

"Поканихме 12 хотелски вериги, като сред тях има и германски. Бихме искали да продължим да развиваме града си като туристическа дестинация и по-точно като конгресен център“, заяви тя и добави, че през последните години София привлича все повече чуждестранни инвеститори.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...