Нов обрат! Барбекюто на Пламен Георгиев пак е незаконно - 24novini.bg

Нов обрат! Барбекюто на Пламен Георгиев пак е незаконно

10.08.2019 | 08:01
(0 гласа)

Втора проверка на районните инспектори на община Слатина в София констатира, че навесите на терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев са незаконни и трябва да бъдат съборени, съобщи бТВ. 

 

 

Решението е окончателно, а изводите са същите като тези от преди 3 месеца - близо 60 кв. м от навесите нямат необходимите строителни книжа.

Очаква се заповедта за събаряне на постройките да бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Предишното решение за събаряне на навесите беше отменено с решение на арх. Влади Калиноврх. Влади Калинов, директор на "Общински строителен контрол", който по-късно беше призован от Фандъкова да си даде оставката.  

 

Припомняме, че в разгара на "Апаратаментгейт" Георгиев беше уличен, че също си е купил евтин апартамент, което беше отречено от него. На терасата му се оказа, че има джакузи и барбекю, които са без документи. Въпреки че терасата е част от ипотеката, той отрече да е негова, но проверка показа, че до нея се стига само през неговия апартамент, а добавките са незаконни.  Заради скандала Георгиев излезе в отпуск. А в последния работен ден на парламента подаде оставка като шеф на Антикорупционната комисия, която беше гласувана набързо. 

Преди седмица Георгиев обясни, че е изчаквал да приключи проверката на НАП, за да докаже, че е чист и едва тогава да подаде оставка. А през изминалата седмица той беше върнат от ВСС на предишния си пост като прокурор

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...