Мъж се барикадира с нафта. Не си дава прасетата - 24novini.bg

Мъж се барикадира с нафта. Не си дава прасетата

Пред "Радио 999" Стефан Стефанов заяви, че "животно ще излезе само през трупа ми". Пред "Радио 999" Стефан Стефанов заяви, че "животно ще излезе само през трупа ми". Радио 999
07.08.2019 | 15:20
(5 гласа)

Стефан Стефанов от ямболското село Крушаре се е барикадирал в своя дом с нафта, съобщи местната медия "Радио 999". 

 

 

Той заявява, че се е подготвил да запали всичко - стопанството, себе си, колата и животните, ако дойдат властите да умъртвят прасетата му. 

"Нито едно животно няма да излезе оттук. Ако излезе, ще е само през трупа ми. Няма да допусна да се случи нещо такова пред мен", категоричен е стопанинът. 

"Бях притеснен, вече съм отчаян. Отчаян съм, че ако ми вземат животните и аз не мога да си изхранвам децата. За какво да живея тогава?", споделя още мъжът. 

"Това ни е препитанието, а те искат да ни го вземат. Бойко Борисов да помисли за нас като премиер, като баща, като дядо, като българин", допълва той.

Стефанов обяснява, че предишните дни е седял на пътя между Сливен и Ямбол при другите протестиращи, които блокират движението, но сега се е върнал при животните си, за да ги храни. 

Съпругата му Силвия Стефанова е бременна с третото им дете, става още ясно.

"Жена ми да заминава с децата в Германия и там поне хора да станат. Тук няма как", казва още Стефан Стефанов. 

Припомняме, че жителите на ямболското село Крушаре излязоха на протест на пътя между Ямбол и Сливен, където блокират движението шести ден. Те отказват да умъртвят прасетата си заради африканската чума, отказват да допуснат институциите да убият животните и искат да отпадне заповедта за доброволно избиване на свине. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...