Борисов обеща, но протестите за прасетата продължават - 24novini.bg

Борисов обеща, но протестите за прасетата продължават

03.08.2019 | 09:31
(1 глас)

Въпреки че вчера премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Десислава Танева отидоха в Пазарджик за спешна среща с протестиращите кметове на малки населени места срещу умъртвяването на домашните прасете, протестите на хората продължи. 

Недоволството продължава на различни места в страната заради умъртвяването на всички прасета в санитарните зони. А пътят Сливен - Ямбол край село Крушаре все още е затворен като през цялата нощ там е имало поне 30 души, които не са пропускали автомобили,

съобщава БНР. 

Припомняме, че вчера изтече срокът за умъртвяване на домашните прасета в 20-километровите зони около 60 големи свинекомплекса, но след срещата с Борисов в Пазарджик стопаните получиха отсрочка до 11 август.

Освен това премиерът обеща по 300 лева помощ за стопаните на умъртвени животни в санитарните зони, които да бъдат използвани за дезинфекция на помещенията, в които се отглеждат животни.

 

С тези 300 лв., които ще дадем на двор, ще направят дезинфекции, ще им остане, ще им дадат и други прасета. Чума е, не ни е споходило нещо хубаво, чума е дошла. По-малко зло е, ще се измъкнем, дай Боже сравнително… да компенсираме хората, коментира Борисов на срещата, на която не бяха допуснати протестиращи граждани и медии.

Хората, обаче, не са убедени нито в мерките, нито в обещанията и затова протестите продължават.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...