Борисов обеща по 300 лева за умъртвено прасе - 24novini.bg

Борисов обеща по 300 лева за умъртвено прасе

02.08.2019 | 21:10
(0 гласа)

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пристигнаха в Пазарджик след като днес за пореден ден жители на града протестираха против умъртвяването на прсетата им без проби за наличие на африканска чума. 

 


На никой не му е приятно. Това е все едно да протестираме срещу рак. Две години успявахме да я овладеем, но сега не. Всички тези хора, 30 години всички институти не могат да намерят ваксина, каза Борисов.

 

От изказването му стана ясно, че срокът за умъртвяване се удължава с една седмица. 

Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат,

каза Борисов. 

Като излязат и кажат: "Убиват здрави животни". Те са здрави днес. Имаме огромна популация на диви прасета. И намаляването на популацията не знам как ще стане това, посочи той.

 В сградата на общинската администрация Борисов и Танева се срещнаха с кметове на засегнатите селища като граждани и медии не бяха допуснати. На входа стопани на домашни прасета връчиха на Борисов декларация с искане за максимално удължаване на срока за доброволно ликвидиране на прасета от т.нар. "заден двор" и ясно и точно да се каже каква ще е сумата за обезщетения и кой точно ще има право на нея.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...