Радев: Чумата и изтеклите данни са част от кризата в страната - 24novini.bg

Радев: Чумата и изтеклите данни са част от кризата в страната

Президентът Румен Радев свика среща с министри, за да се обсъди кризата с чумата по свинете. Президентът Румен Радев свика среща с министри, за да се обсъди кризата с чумата по свинете. БГНЕС
31.07.2019 | 17:00
(0 гласа)

Чумата по свинете, договорите за Ф16, протестите за избора на нов главен прокурор и изтеклите от НАП лични данни са част от общата криза в страната. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата му с министри заради африканската чума по свинете.

 

 

"Държавата трябва да демонстрира своята способност да се справи с африканската чума , защото тя засяга не само бранша, а и всички българи, които отглеждат сами домашни животни",

допълни изказването си държавният глава.

Според Радев кризата в държавата е свързана не само с чумата, но и с пробива в НАП, който е засегнал личните данни на 5 млн. граждани, и с неизгодните от правна и финансова гледна точка договори за Ф16, които засягат в перспектива всички българи, и с протестите за избора на нов главен прокурор. 

"Всички знаем, че в България недоволните са много повече от протестиращите", заяви още Радев. 

Той изрази убеждението си, че

ситуацията с чумата може да се преодолее "с обединени усилия от всички институции, на браншовите организации, на местната власт, на бизнеса и на всички български граждани".

Президентът свика срещата заради бързото разпространение на африканска чума по свинете в страната. Радев се срещна с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на земеделието Десислава Танева, вътрешния министър Младен Маринов, министъра на околната среда Нено Димов и други.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...