Започна ликвидацията на "Олимпик". Опарените чакат обезщетение - 24novini.bg

Започна ликвидацията на "Олимпик". Опарените чакат обезщетение

30.07.2019 | 22:01
(0 гласа)

Близо година след фалита на застрахователното дружество „Олимпик“, при който около 200 хил. български водачи „изгоряха“ с над 9 млн. лева, започна и процедурата по ликвидация на дружеството в Кипър. 

 

Именно това е сред условията българите да получат обезщетение за включените застраховки.

 

Днес съдът в Никозия, който вече няколко пъти отлагаше старта на процедурата, постанови решение за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd". Като назначи двама ликвидатори, съобщава Комисията по финансова надзор.

Те уточняват, че началото на ликвидационната процедура на кипърския застраховател е важно за българите, които бяха сключили застраховки в българския му клон, защото само при такава процедура те имат реален шанс да възстановят макар и част от парите си.

 

Ликвидаторът в Кипър трябва да изготви списък на приетите вземания, който да бъде одобрен от местния съд. След това ще бъде подготвена и частична сметка за разпределение на събраните от ликвидатора пари от осребряване на активите на "Олимпик".

Комисията за финансов надзор (КФН) проспа фалита, след като стана ясно през август 2018 г., че българският кон на "Олимпик" изобщо не е плащал вноски в Гаранционния фонд.

След това шефката на органа Карина Караиванова бе повишена на пост в Европейската банка.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...