Скандали при "патриотите", разпаднаха се - 24novini.bg

Скандали при "патриотите", разпаднаха се

"Обединени патриоти" се разпаднаха, след като се опитаха да направят коалиционен съвет. "Обединени патриоти" се разпаднаха, след като се опитаха да направят коалиционен съвет.
24.07.2019 | 18:20
(0 гласа)

Коалиционният съвет на Обединените патриоти завърши с изразите от тяхна страна "разпад на коалицията" и "правителствена криза". Лидерите на НФСБ, ВМРО и „Атака“ Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха в парламента след близо година, но се разпаднаха.

 

 

Малко след началото срещата се провали, след като от „Атака“ поискаха медиите да присъстват на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха съвета.

Явно подписите под споразумението не важат вече, скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на „Атака", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него явно е важно преминаването от скандал в скандал и копиране на модела на политическо поведение на Корнелия Нинова.

„Не виждам желание в коалиционните си партньори за диалог. Как така ще се води диалог в едно тясно помещение, с прекъсване, с надвикване. То поначало разговорът не започна добре“, допълни още Симеонов.

Той заяви, че вижда сценарий в скандала.

"След като са поканили много медии вътре, се стига до това блъскане и каране. Унизително е и за нас, и за вас. Това е сценарий на "Атака", обясни Симеонов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък заяви, че "вече няма такава коалиция".

На въпроса защо напуска коалиционния съвет, той отговори, че "няма такъв".

"Първо чакаме "Атака" 30 минути. Идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл", обясни вицепремиерът.

Според лидера на  "Атака" Волен Сидеров "колегите са се уплашили от камерите" и очаква премиерът Бойко Борисов да прояви интерес, защото има правителствена криза.

"От "Атака" сме тук и сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от НФСБ и ВМРО не знам защо напуснаха. Уплашиха се от камерите",

коментира Сидеров и допълни, че от "Атака" са поканили медиите на срещата, защото искат тя да е прозрачна. 

"Никой никого не е обиждал. От "Атака" просто искахме медиите да заснемат срещата ни, защото вие толкова много се интересувате от отношенията в тройната коалиция", категоричен е депутатът. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...