Институтът за пътна безопасност издига кандидати на местните избори - 24novini.bg

Институтът за пътна безопасност издига кандидати на местните избори

Губим по 2 млрд. лева на година зарадикатастрофи Губим по 2 млрд. лева на година зарадикатастрофи снимка: Архив - кадър БНТ
21.07.2019 | 18:30
(1 глас)

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) чрез свои знакови, водещи лица по места ще вземат участие в местните избори, за да вземем управлението на нашия живот в наши ръце, заяви пред бТВ председателя на Института Богдан Милчев.

Държавните институции се провалиха, принуждават гражданите сами да променят системата. Нашият живот зависи от самите нас,

аргументира той решението на ИПБ да участва на избори. Той обаче не каза дали ще издигат кандидати за кметове, общински съветници или ще подкрепят кампанията на вече обявени кандидати.

Недоволните от пътната мрежа са най-голямата доброволческа армия, всеки ден при нас идват хора, искащи да променим средата и това ще правим, добави Милчев.

Той посочи, че мониторънгът на ИПБ на пътищата показва провал на институциите. Те бездействат, а в същото време една гражданска организация им показва какво трябва да се направи.

 

Преди повече от година главният прокурор лично се зае с пешеходните пътеки – резултатите не са ясни, посочи Милчев като пример за имитиране на дейност от страна на институциите.

България губи над 2 млрд. лева на година заради катастрофи по пътищата. Изглежда хората и политиците не виждаме една и съща реалност, коментира Милчев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...