Валери Симеонов рецитира ЕГН-то си в ефир: "Цървулите ми ли ще вземат?" - 24novini.bg

Валери Симеонов рецитира ЕГН-то си в ефир: "Цървулите ми ли ще вземат?"

17.07.2019 | 09:54
(0 гласа)

"Какво като се знае ЕГН-то на някого, това е претоплена манджа... Какво ще ми вземат, цървулите? Какво секретно има в ЕГН-то", попита лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като си изрецитира в ефир единния граждански номер.

Шоуто в ефира на NOVA тази сутрин беше проведено от Симеонов, който е част от управляващата коалиция, с цел да се омаловажи течът на личните данни

на практически цялото българско население, в това число и на починали лица, от сайта на НАП и Министерството на финансите.

Последиците за всеки потърпевш биха били с години напред и се изразяват най-малко в използване на личните данни на хората за престъпни схеми, незаконни сделки с имущество, източване на сметки на фирми чрез придобити данни на управителите,

фиктивни договори, контрабанда, кражба на недвижими и други имоти, данъчни престъпления, шантаж.

Вместо, като представител на т.нар. "патриоти" и човек от бизнеса Симеонов да предупреди за рисковете и да е критичен към престъпно небрежното отношение на МФ и НАП към личните данни, вместо да поиска оставки, като коалиционен партньор, и да посочи кой ще понесе политическата отговорност за атаката, Симеонов се впусна да обясни, че и в САЩ ставало така. Не каза кой точно от правителството на САЩ излиза да си рецитира личните данни в ефира на национална медия обаче.

"Какво да кажем за правителството на САЩ, на Русия, какво да кажем за Пентагона? Това са неизбежни актове на намеса. Нивото на компютърните специалисти и софтуера се подобрява постоянно.

Това се приема като една игра",

оправда станалото лидерът на НФСБ Валери Симеонов и не спомена и една мярка на държавата за защита на личните данни на хората, нито посочи лица, които да понесат администратина, политическа или инаказателна отговорност.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...