Сблъсък Фандъкова-Манолова ще се решава на балотаж - 24novini.bg

Сблъсък Фандъкова-Манолова ще се решава на балотаж

15.07.2019 | 16:02
(0 гласа)

Проучаване на Центъра за анализи и маркетинг сочи, че настоящият кмет Йорданка Фандъкова има реален шанс да спечели следващ мандат, ако се кандидатира на изборите през есента.

 

От представените данни от шефа на Центъра Юлий Павлов става ясно, че ако няма силен кандидат срещу Фандъкова, то победата й е сигурна при това на първи тур.

 

Проучването, обаче, показва, че ако срещу настоящия градоначалник се изправи омбудсманът Мая Манолова битката ще се решава на балотаж между двете.

Ако Манолова не се яви, победата на Фандъкова е гарантирана още на първи тур. В другия случай може да се стигне до балотаж, където 59% ще гласуват за Фандъкова, а 41% за Манолова,

посочи Павлов като учточни, че данните са при висока избиорателна активност.

Данните на проучването показват само Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и президентът Румен Радев като фигури с положителен рейтинг.

Манолова има 49.5 на сто доверие срещу 38.6 недоверие, Фандъкова - 48.1 на сто доверие срещу 41.2 недоверие, а Румен Радев - 45.8 на сто доверие срещу 43.3 на сто недоверие.

 

Всеки пети софиянец (21,3%) смята, че градът се е променил към по-добро в последните години, 35% отговарят, че се е променил „по-скоро към по-добро“, а за 30% няма съществена разлика. Според Центъра около 8% от хората не одобряват посоката на развитие на столицата.

Анкетираните смятат, че столичният кмет Йорданка Фандъкова се справя най-добре по отношение на развитието на метрото - 42.3%, поддържането на парковете и зелените площи - 25.4%, състоянието на градския транспорт - 23.1%, развитието на културния живот - 20.1%.

А според 45% от столичани Йорданка Фандъковае направила най-много за развитието на София като кмет през последните 29 години, като с 13% на второ място се нарежда Бойко Борисов, а с 11% на трето място е Стефан Софиянски.

Сред основните проблеми се отбелязват чистотата на града, изграждане и ремонтиране на квартални улици, редовността на градския транспорт, мръсния въздух.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...