Горубляне "се стяга" за нова седмица от протести - 24novini.bg

Горубляне "се стяга" за нова седмица от протести

Още една седмица на ежедневни протести подготвят в Горубляне Още една седмица на ежедневни протести подготвят в Горубляне снимка: Фейбук "Горубляне"
14.07.2019 | 15:02
(0 гласа)

Жителите на квартал „Горубляне“ в София се подготвят за втора седмица от ежедневни протести със затваряне на бул. „Цариградско шосе“.

 

„Тъй като от отговорните държавни и общински институции няма никаква реакция на призивите на протестиращите граждани, вчера се взе единодушно решение Протестът Горубляне да продължи.

 

Извършени са всички необходими действия по уведомяване на кмета на СО, "Дирекция Сигурност" и СДВР "Масови прояви"“, съобщиха на фейсбук страницата си горубци.

Протестът ще е всеки ден от понеделник до петък от 18:30 до 19:30 часа на изхода на София на бул. „Цариградско шосе“ – на кръстовището с ул. „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“.

gorublqne protest plakat 15.07

Протестиращите заявиват, че излизат на протест, „защото управляващите, чрез законодателни промени, са ни отнели всички други възможности, с които да защитим собствеността си“.

Общественото недоволство от еждневното затваряне на основното кръстовище нараства, хората споделят, че подкрепят протестиращите в битката им, но да не им пречат да се приберат у дома. Други, въпреки че са затруднени в придвижването си, споделят гнева на протестиращите от липса на заинтересованост и отговор на призивите им.

 

Протестиращите публикуваха уведомлението за предстоящите протести и приканиха „хората, които считат частната собственост за неприкосновена, да вземат участие в протеста. Всички в България са засегнати от последното изменение на Закона за държавната собственост“.

gorublqne uvedomlenie

Още миналия понеделник горубци поискаха среща с премиера Борисов, обезверени, че Столична община ще направи нещо за проблемите им. Такава, обаче, все още не е проведена затова те продължават протестните действия. 

 От февруари насам протестиращите блокират движението по натоварения булевард няколко пъти. До момента обаче проблемът им с отчуждени и неплатени имоти не е решен. 

Хората искат справедливи обещетения за имотите, които са отчуждени. Много от тях коментират, че отчуждаването е начин за национализация.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...