Анкета: Хората не искат БСП да подкрепя Манолова за кмет - 24novini.bg

Анкета: Хората не искат БСП да подкрепя Манолова за кмет

Манолова неведнъж се изправя директно срещу Борисов. Ако се яви за мет на София, би застрашила ГЕРБ Манолова неведнъж се изправя директно срещу Борисов. Ако се яви за мет на София, би застрашила ГЕРБ МС
14.07.2019 | 10:41
(1 глас)

През изминалите три седмици 24новини.бг проведе анкета с въпроса "Трябва ли БСП да подкрепи Мая Манолова за кмет на София?".

Отговори в анкетата са дали 2331 души.

Изключително интересни са резултатите, които налагат извода, че ако БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата, омбудсманът ще загуби други потенциални подкрепящи я избиратели.

Общо 48 % от участниците, или 1117 наши читатели, са посочили отговор "Не, защото това ще отблъсне другите й избиратели".

Подобно съотношение в анкетите на 24новини.бг. никога досега не е имало, а толкова котегоричен превес на един отговор над останалите се случва за първи път.

Други около 12 % от гласувалите в анкетата смятат, че

БСП не трябва да подкрепя Мая Манолова, защото "БСП ще издигне свой кандидат". Това е било мнението на 274 души,

които очевидно вярват, че Левицата ще се бори за кметското място с чисто партиен кандидат.

На обратното мнение - че БСП трябва да подкрепи Манолова, защото "само така БСП може да победи ГЕРБ" - са 15% или 359 души.

Също за подкрепа на Манолова от БСП, но с мотива "защото БСП няма силен кандидат" са гласували 9 % от участниците - 202 гласа общо.

Малко повече - 13 % или 302 човека - са избрали отговора "Мая Манолова няма да се кандидатира за кмет".

Дали ще го направи тя и дали да бъде подкрепена от БСП в този процес 77 души не могат да преценят. Това са 3% от гласувалите.

Анкетата показва, че почти всеки втори смята, че подкрепата на БСП за Мая Манолова е "токсична", тоест вредна за нея, защото би отблъснала други нейни, непартийни или не толкова леви в убежденията си избиратели.

Към момента Манолова не е съобщила окончателно намерението си дали ще се изправи срещу Йорданка Фандъкова в София. Само предупреди" "мераклиите да не я натискат". Фандъкова е на поста от 10 години и се е явявала на избори 3 пъти. Самата Фандъкова е много уклончива дали ще се яви и сега на толкова рискови избори за още 4 години кметуване в столицата. Тя заяви преди два дни, че в момента в ГЕРБ тече процес на номинации за кметове и в хода на този процес Фандъкова ще вземе решението си.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...