Протестиращите от Горубляне искат спешна среща с Борисов - 24novini.bg

Протестиращите от Горубляне искат спешна среща с Борисов

08.07.2019 | 19:30
(0 гласа)

Лорита Радева от ГЕРБ, Цветков от БСП и Хорданка Фандъкова ще ги пуснем на прокурор. Всичко се озеленява, а като питаме къде са парите за обезщетение, няма отговор, добави един от организаторите на протести.

 

Ако продължават да ни пренебрегват, ще започнем преговори с още организации като Бедечка и други и ще се съберем много повече хора и ще блокираме „Цариграско шосе“ за поне 24 часа, заканиха се протестиращи.

 

Те споделиха, че по телефона им звънят брокери на имоти, които ги притискат да свалят цени. Дайте да не си подбиваме цените, призова един от протестиращите.

Искаме новия общ устройствен план да се направи с икономическа обосновка и да не се обещават неща, които никога няма да се изпълнят, заяви друг от протестиращите.

Родена съм 1945 година, през 1957 година за 12 часа стана приватизацията, а сега за 30 години не могат да ги върнат, коментира възрастна дама от протеста.

 

Друг протестиращ сподели, че подобен проблем има в "Драгалевци". Плащаме данъци, пълним им бюджета,но гласовете ни са малко и затова не се интересуват от нас, сподели мъж от "Драгалевци". Някакви мазохисти сме, гласува се за хората, които ни взимат имотите. Тук трябва да сме повече от 1000, а с организация десетки хиляди, добави той. 

Както обещаха, протестиращите блокираха бул. "Цариградско шосе" за един час, образуваха се задръствания. Протестът продължава утре в 18:30 часа. 

Това е поредното недоволство на жителите на "Горубляне". От февруари насам те блокират движението по натоварения булевард няколко пъти. До момента обаче проблемът им с отчуждени и неплатени имоти не е решен. 

Още през април хората настояха премиерът Борисов и бивш кмет да се срещне с тях, но това все още не се е случило до днес.  

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...